Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Υποκλοπές: Παρασκευή 26 Αυγούστου η προ ημερησίας

Ερρίφθη ο κύβος για προ ημερησίας - Η "μάχη" για την εξεταστική θα δοθεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

“Κλείδωσαν” οι ημερομηνίες για την κοινοβουλευτική μάχη για τις υποκλοπές, καθώς η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έλαβε τις σχετικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 24 Αυγούστου θα συνεδριάσει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καταρχάς για να εγκρίνει το διορισμό του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις παρακολουθήσεις. Και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα συνεδριάσει ξανά η Ολομέλεια της Βουλής για να αποφασίσει για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κατέθεσε σήμερα πρόταση για εξεταστική επιτροπή με συγκεκριμένο αντικείμενο την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και την απόπειρα παρακολούθησης μέσω Predator.

Η Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ενώ έχει ήδη ζητήσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να κληθεί όχι μόνον ο κ.Δεμίρης, αλλά και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και άλλα πρόσωπα, που θεωρεί κλειδιά για την υπόθεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι φέρει ευθύνη και προσωπικά ο κ.Μητσοτάκης. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα δεχθεί έρευνα σε βάθος χρόνου από το 2012, αλλά μόνο εάν συσταθεί ξεχωριστή εξεταστική επιτροπή, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση για απόπειρα συμψηφισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί η εξεταστική επιτροπή να αφορά όχι μόνο την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, αλλά συνολικά και θεσμικά τη δράση της ΕΥΠ την τελευταία δεκαετία. Μετά τη σκληρή στάση ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χαριλάου Τρικούπη, αναμένεται η Νέα Δημοκρατία να καταθέσει τη δική της πρόταση εφόσον επιθυμεί η εξεταστική να ερευνήσει το θέμα των παρακολουθήσεων από το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου