Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Συγκλονιστικό: Διάσημος καθηγητής ανοσολόγος εξετάζει την πιθανότητα να εντάθηκε ο καρκίνος του μετά την 3η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού

Η 3η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού χειροτέρεψε τον καρκίνο διάσημου γιατρού;

Ο Μισέλ Γκόλντμαν, ένας επιστήμονας δια βίου υποστηρικτής των εμβολίων, υποψιάζεται ότι μπορεί να είναι η σπάνια, ατυχής εξαίρεση.

Η πανδημία είναι πια παρελθόν, άλλωστε το είπε και ο πρόεδρος Μπάιντεν με κάθε επισημότητα· όμως ακόμα η τρικυμία δεν έχει κοπάσει, όπως πιστεύουν πολλοί και κάτι ακόμα χειρότερο τα απόνερά της είναι επίσης επικίνδυνα: η αμφισβήτηση της δράσης των εμβολίων και οι αμφιβολίες που ελλοχεύουν (όχι σε όσους δεν το έκαναν, αλλά..) σε πολλούς από εκείνους που έσπευσαν να εμβολιαστούν και με τις τρεις δόσεις, βασανίζουν το θυμικό τους και τους τυραννούν με έναν υπόκωφο σεισμό δυσπιστίας που συνεχώς εντείνεται: «λες;»…

Στις αρχές Οκτωβρίου τα εμβόλια κατά των μεταλλάξεων Ο4 και Ο5 - Τι είπε ο Πλεύρης και ποιοι θα προηγηθούνΤο πιο κάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στην αμερικανική δημοφιλή και έγκριτη ιστοσελίδα theatlantic.com. Το «Τhe Atlantic» έχει πίσω του μια ιστορία 165 χρόνων ως περιοδικό που ασχολείται με σημαντικά θέματα της εποχής. Ανάμεσα σε όσους έχουν βάλει την υπογραφή τους στο The Atlantic είναι και οι Ralph Waldo Emerson, Herman Melville, Harriet Beecher Stowe και Nathaniel Hawthorne. 

Ο Μισέλ Γκόλντμαν, είναι ένας ανοσολόγος, από τους πιο γνωστούς καθηγητές που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην ιατρική έρευνα. /en.wikipedia.orgΠέρσι τον Σεπτέμβριο, ο Μισέλ Γκόλντμαν, ένας Βέλγος ανοσολόγος και ένας από τους πιο γνωστούς καθηγητές που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην ιατρική έρευνα, στην Ευρώπη, μπήκε σε μια κλινική, σήκωσε το μανίκι του και του χορηγήθηκε η 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού· γνώριζε καλά ο Μισέλ Γκόλντμαν ότι θα το χρειαζόταν περισσότερο από πολλούς άλλους.


Διαγνώστηκε με λέμφωμα



Μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο Γκόλντμαν, 67 ετών σήμερα, είχε επισκεφτεί τον μικρότερο αδερφό του, Σερζ, επικεφαλής της πυρηνικής ιατρικής στο νοσοκομείο του Universite Libre de Bruxelles, στο οποίο και οι δύο γιατροί είναι καθηγητές. Ο Γκόλντμαν είχε νυχτερινές εφιδρώσεις και ένιωθε πρησμένους τους λεμφαδένες του, έτσι ο αδελφός του, του συνέστησε αξονική τομογραφία. Όταν τα αποτελέσματα έφτασαν στον υπολογιστή του Σερζ, αποκάλυψαν ένα σωρό κηλίδες, συγκεντρωμένες κοντά στην αριστερή μασχάλη του Μισέλ και κατά μήκος του λαιμού του. Ήταν καρκίνος του ανοσοποιητικού - λέμφωμα.

Ο Μισέλ κατάλαβε πως αυτό θα σήμαινε ότι σύντομα θα είχε ανοσοκατασταλθεί από τη χημειοθεραπεία. Με άλλον έναν χειμώνα να καταφθάνει και ίσως και ένα ακόμα κύμα πανδημίας να καλπάζει, κατάλαβε ότι είχε μόνο μια τελευταία ευκαιρία για να ανταποκριθεί πλήρως ο οργανισμός του στον εμβολιασμό κατά της COVID.

Έχοντας ήδη λάβει δύο δόσεις Pfizer την προηγούμενη άνοιξη, ο Μισέλ πήγε γρήγορα να εμβολιαστεί και με την τρίτη. Αν επρόκειτο να περνούσε μήνες απορροφώντας τη δηλητηριώδη χημειοθεραπεία, προσπαθώντας να νικήσει έναν θανατηφόρο καρκίνο, τουλάχιστον θα είχε μια ασπίδα προστασίας από την πανδημία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου