Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Πώς θα χάσει η ΝΔ τις μονοεδρικές

Αν η κυβέρνηση θα αποφασίσει τελικά να γίνουν οι εκλογές με βάση τα νέα δεδομένα της απογραφής του 2021 στις εφτά μονοεδρικές περιφέρειες – Φωκίδα, Γρεβενά, Σάμος, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθος , Ευρυτανία- θα προστεθούν άλλες τρεις: Χίος, Καστοριά και Θεσπρωτία


Δέκα περιφέρειες είναι πολλές. Και αν στις προηγούμενες εκλογές σάρωσε η ΝΔ, τώρα τον πρώτο λόγο έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να στηρίξουν κυβερνητικούς υποψηφίους με όσα έχουν μεσολαβήσει μεταξύ των δυο κομμάτων.


Στην Κουμουνδούρου το ξέρουν και γι αυτό αποφάσισαν να αποφύγουν διαβουλεύσεις με τη Χαριλάου Τρικούπη, που, όσο να είναι , θα ζητούσε …μερίδιο ..

Το λόγο τον κατάλαβαν όσοι άκουσαν τον Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη να θέτει το στόχο του πρώτου κόμματος.

Επιπροσθέτως, σ αυτό το πλαίσιο δεν πρόκειται να γίνει και καμία προεκλογική επαφή με το ΠΑΣΟΚ, παρ ότι ορισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να το προκαλέσουν


Ο στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πάει στην κάλπη με δέκα έδρες – ή έστω με εφτά- από τα αποδυτήρια, καθώς στις προηγούμενες εκλογές σε καμία από αυτές περιφέρειες η ΝΔ δεν έχει ξεπεράσει το 50%. Ούτε καν στην Ευρυτανία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου