Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

“Βόμβα” Ν. Μαραντζίδη: «Κριτήρια μαφίας στη λειτουργία της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Τέτοιους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι εύκολο να ειπωθούν. Ομως, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης δεν διστάζει. Μιλώντας στο ραδιόφωνο 105,5 “Στο Κόκκινο” κάνει αρχικά λόγο για «μετα-Δημοκρατία με μαφιοκρατικά χαρακτηριστικά».


Μιλώντας Στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη, ο Νίκος Μαραντζίδης υπογράμμισε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών αναδεικνύει ότι βασικά στοιχεία της φιλελεύθερης δημοκρατίας έχουν υπονομευθεί από την κυβέρνηση. Πρόκειται για στοιχεία, όπως είπε, που «θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν μια κανονική Δημοκρατία».

Και στη συνέχεια πέταξε μία τεράστια οβίδα μιλώντας για «κριτήρια μαφίας στην λειτουργία της κυβέρνησης Μητσοτάκη», επικαλούμενος και την «ομερτά» στην εξεταστική επιτροπή: «Οι άνθρωποι λένε “δεν μιλώ” σε αυτούς που έχουν την βασική συνταγματική αρμοδιότητα να τους ελέγχουν», υπογράμμισε.


Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, ο Νίκος Μαραντζίδης υπογράμμισε ότι «η συζήτηση δεν είναι να μην γίνουμε εμείς Ιταλία, αλλά να μην γίνει Ιταλία σαν εμάς». Είναι χυδαίο λαϊκίστικο επιχείρημα το ότι «δεν είναι θέμα ότι δε μας ενδιαφέρει πολύ», πρόσθεσε ενώ χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία ως άσχημα νέα για την Ευρώπη, για την δημοκρατία, για την κοινωνική αλληλεγγύη.

Πρόσθεσε ότι οι Βρυξέλλες έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης προσθέτοντας ότι «αυτή η φαεινή ιδέα να διοικούν τραπεζίτες και να κουνάνε το δάχτυλο στους λαούς οι διάφορες ελίτ οδηγεί σε αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα». «Οι ελίτ πρέπει να αντιληφθούν ότι στις δημοκρατίες χρειάζονται ηγέτες που να εμπνέουν τους λαούς», κατέληξε ο Νίκος Μαραντζίδης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου