Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Καρατζαφέρης: Ο Βενιζέλος «μάζεψε» το ΠΑΣΟΚ



Καρατζαφέρης: Ο Βενιζέλος «μάζεψε» το ΠΑΣΟΚ
Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνεντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. υποστήριξε ότι ο Βενιζέλος «μάζεψε» το ΠΑΣΟ. Όπως εξήγησε: «Η παρουσία του κ. Βενιζέλου έχει αλλάξει σαφώς την κυβέρνηση....
Σαφώς, το “μάζεψε” το πράγμα. Εάν κάποια στιγμή ο κ. Παπανδρέου κάνει ότι έκανε ο κ. Σημίτης με αυτόν, δηλαδή να του «δώσει το δακτυλίδι» και να πάμε σε εκλογές με τον κ. Βενιζέλο αρχηγό, πιστεύω ότι θα είναι κάπως πιο διαφορετική η εικόνα. Θα έχει κάτι να δείξει το ΠΑΣΟΚ, ή τουλάχιστον να πιστεύει ότι κάτι μπορεί να κερδίσει. Αν ήμουν στη θέση του Παπανδρέου θα πήγαινα πολύ πιο σκληρά πάνω στους ευρωπαίους. Θα ζητούσα να μου δώσουν 100 δισ. Η ευφυία ή η μαεστρία είναι να τους φοβίσεις περισσότερο από ό,τι σε φοβίζουν.

Ο κ. Παπανδρέου έχει σαφώς μια φθορά που δεν μαζεύεται. Η προσδοκία ότι “κάτι διαφορετικό” μπορεί να έχει ο κ. Βενιζέλος, μπορεί να δημιουργήσει άλλες συνθήκες. Με τον κ. Βενιζέλο υπάρχει μια άλλη ατμόσφαιρα μέσα στη Βουλή. Έχει δώσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την δυνατότητα να αισθάνονται ότι είναι “κερδισμένοι” από μια κοινοβουλευτική μάχη. Τους τονώνει το ηθικό που είχε καταπέσει και ήταν στο “ναδίρ”».

Όσον αφορά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι φοβάται τις εκλογές. «Είναι ίσως ο μόνος που θα ήθελε εκλογές τον Οκτώβριο. Ο κ. Σαμαράς δεν τις θέλει τις εκλογές ουσιαστικά, τις φοβάται. Αλλά βέβαια λέει το αντίθετο. Όταν δήλωσε ο κ. Βενιζέλος ότι θα ψηφιστεί με 180 η δανειακή σύμβαση, ο κ. Σαμαράς είπε ότι: “Δεν ψηφίζουμε τίποτα, άσχετα αν αυτό θα απαιτεί 180 ή 200 βουλευτές”. Ήταν το μέγιστο πολιτικό λάθος για κάποιον ο οποίος “θέλει” εκλογές. Ίσως φοβάται ότι θα κερδίσει τις εκλογές και τι θα κάνει μετά την επόμενη ημέρα. Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ είναι να κερδίσει με 150, 152 βουλευτές. Θα είναι εντελώς «αναιμική» κυβέρνηση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση».
 
newpost.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου