Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Βενιζέλος: Εφικτή η συμφωνία για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Την πεποίθηση του ότι μια ευρωπαϊκή συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης είναι "εφικτή" εκφράζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Associated Press.
Βενιζέλος: Εφικτή η συμφωνία για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής
"Η επίτευξη λύσης είναι εφικτή καθώς η λύση αυτή δεν περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα. Το βασικό θέμα είναι το ίδιο το ευρώ και η ανθεκτικότητα της Ευρωζώνης. Αυτός είναι λόγος που η προστασία της Ελλάδας αποτελεί μηχανισμό αυτοάμυνας για ολόκληρη την Ευρωζώνη. Αυτό θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε το φαινόμενο του ντόμινο", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Associated Press.

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι η Ελλάδα "θέλει μια λύση που θα κάνει βιώσιμο το χρέος της χώρας, θα εγγυάται τις δανειακές ανάγκες μέχρι τα μέσα του 2014 όταν αναμένεται η επιστροφή της χώρας στις αγορές και θα διασφαλίζει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών".
Σημειώνει παράλληλα ότι η Ελλάδα ελπίζει να αποφύγει την κατάταξη της σε επιλεκτική χρεοκοπία από τους οίκους αξιολόγησης. "Ο στόχος μας είναι να αποφύγουμε ακόμα και την επιλεκτική χρεοκοπία", αναφέρει. "Υπάρχουν προτάσεις που δίνουν απαντήσεις σε αυτό που επιδιώκεται και την ίδια στιγμή δεν επιτρέπουν στους αξιολογητικούς οίκους να εκδώσουν τη συγκεκριμένη αξιολόγηση".
Αναφερόμενος στις πιέσεις που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα στην Ιταλία και την Ισπανία ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για "οργανωμένες επιθέσεις σε χώρες με καλά μακροοικονομικά στοιχεία, όπως η Ιταλία για παράδειγμα".
"Δεν υπάρχει πανικός, πρόκειται για ψύχραιμες και καλά οργανωμένες επιθέσεις", προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου