Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ομπρί: «Για να σωθεί η Ευρώπη, θα πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα»


Παρέμβαση υπέρ της ΕλλάδαςΣοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές του 2012, Μαρτίν Ομπρί, με άρθρο της στην εφημερίδα “Liberation”. «Θα πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα για να σωθεί η Ευρώπη» είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο η... πραγματοποίησε η υποψήφια για το χρίσμα των


Ομπρί καυτηριάζει τις πολιτικές που ακολούθησε η
Ευρώπη στην ελληνική κρίση χρέους... «Η αντίδραση της Ευρώπης ήταν υπερβολικά αργή, υπερβολικά διστακτική και υπερβολικά βίαιη» τονίζει η Ομπρί, συμπληρώνοντας ότι «παρότι θα μπορούσε η κρίση να έχει εξοντωθεί στα σπάργανα, σήμερα εξαπλώνεται».

Επίσης, επισημαίνει ότι σήμερα για την Ελλάδα δεν τίθεται ζήτημα λιτότητας ή ύφεσης.
«Είναι θέμα επιβίωσης ενός λαού», αναφέρει χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας κάθε ιδέα εγκατάλειψης της Ευρώπης. Μάλιστα, η γαλλίδα πολιτικός θεωρεί ότι «ήλθε πλέον η ώρα για την κοινή διακυβέρνηση της ευρωζώνης, με την απόκτηση ενός υπουργού Οικονομίας», ενώ αντιτίθεται και στο ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει και τους άλλους λαούς της περιφέρειας στην ίδια μοίρα.

Παράλληλα, η Ομπρί προτάσσει την ανάγκη να κυριαρχήσει
ο πολιτικός λόγος για να υπάρξουν αποτελεσματικές λύσεις και προτείνει μια στρατηγική τεσσάρων σημείων για την έξοδο από την κρίση.

Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, που σημαίνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να διασφαλίσει τη βιώσιμη αναχρηματοδότηση του χρέους της με χαμηλά επιτόκια, την υπευθυνότητα, τη δικαιοσύνη στον καταμερισμό των προσπαθειών και την αποτελεσματικότητα, που θα έλθει με μια συνδυασμένη μείωση των ελλειμμάτων με την ταυτόχρονη ενδυνάμωση της ανάπτυξης.

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου