Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Σχέδιο αναδιάρθρωσης με 300 και πλέον απολύσεις στην Ελευθεροτυπία


  
Σχέδιο αναδιάρθρωσης με 300 και πλέον απολύσεις στην Ελευθεροτυπία
Μαύρα τα μαντάτα στην  Ελευθεροτυπία, καθώς ο οικονομικός διευθυντής  περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την οικονομική κατάσταση της εφημερίδας....



Σύμφωνα λοιπόν με εκείνον, υπάρχει ένα δάνειο σε εκκρεμότητα το οποίο περιμένουν να εκταμιευθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Αν δεν συμβεί αυτό, «όλα είναι πιθανά» είπε με νόημα.
Τα πράγματα παίρνουν όμως άσχημη τροπή ακόμα και στην εκταμίευση του δανείου καθώς όπως διευκρινίστηκε , ακόμα και αν επιτευχθεί η εκταμίευση, αυτό δεν σημαίνει πως οι συνθήκες θα βελτιωθούν.
Αντιθέτως, οι πληρωμές δεν σημαίνει ότι θα γίνουν κανονικά – υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν λάβει μόνο το επίδομα αδείας, που επισύρει αυτόφωρο σε περίπτωση μη καταβολή του, ενώ  δεν έχει καταβληθεί ακόμα ο μισθός του Ιουλίου.
Το δάνειο λοιπόν θα χρησιμοποιηθεί για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της εφημερίδας που περιλαμβάνει τις αποζημιώσεις από αυτούς που θα απολυθούν.
Ο αριθμός των υπό απόλυση εργαζομένων υπολογίζεται σε πάνω από 300, σχεδόν το 1/3 του προσωπικού, και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αφορά όσους  βρίσκονται κοντά στη σύνταξη ή έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης ή είναι ήδη συνταξιούχοι και έχουν μια  συνεργασία με την εφημερίδα. 

   newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου