Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα



Στα χωριά της Κέρκυρας, που κινδύνευσαν από τις φλόγες της πυρκαγιάς, που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο νησί, περιοδεύουν από το πρωί μέλη κυβερνητικού κλιμακίου μαζί με τη βουλευτή Άντζελα Γκερέκου και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και ενημερώνονται από κατοίκους και αξιωματικούς της πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα...






Από νωρίς το πρωί άρχισαν να επιχειρούν και πάλι στα μέτωπα της φωτιάς
τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα- 4 καναντέρ, 2 πετζετέλ και 2 ελικόπτερα- σε συντονισμό με τις επίγειες δυνάμεις, που ξεπερνούν τα 30 οχήματα και τους 200 πυροσβέστες.

Όπως τόνισαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, κατά τη σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο, που έγινε τα ξημερώματα στην Περιφέρεια, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες και την άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης να ενισχύσει το νησί με 8 εναέρια μέσα, των οποίων η συμβολή αποδείχτηκε καθοριστική.


Αυτή την ώρα, η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο σε όλα τα μέτωπα, όμως τα αεροπλάνα και τα 2 ελικόπτερα συνεχίζουν να κάνουν ρίψεις
σε δύσβατες πλαγιές για να σβήσουν και την τελευταία εστία, πάνω από τα χωριά Λάκωνες, Αλειματάδες και Βίστωνας, όπου η φωτιά έχει καταστρέψει περισσότερα από 1.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου