Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Προειδοποίηση για μαλάρια στην Ελλάδα


Η υπηρεσία Προστασίας Υγείας της Βρετανία εφιστά την προσοχή των Βρετανών που θέλουν να ταξιδέψουν στην χώρα μας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία
Προειδοποίηση για μαλάρια στην Ελλάδα
αναφέρεται στα έξι περιστατικά μαλάριας που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα σε άτομα που δεν είχαν πραγματοποιήσει επίσκεψη σε χώρα στην οποία η ασθένεια βρίσκεται σε έξαρση.
«Τα κρούσματα στην Ελλάδα εντοπίστηκαν από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα και αφορούν πέντε ενήλικους καθώς και ένα παιδί» τονίζει η βρετανική υπηρεσία.
Επιπλέον υπογραμμίζεται πως οι ελληνικές αρχές έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που εντοπίστηκαν τα κρούσματα, εφαρμόζοντας προγράμματα αντιμετώπισης των κουνουπιών.

Οι περιοχές στις οποίες αναφέρεται η βρετανική υπηρεσία δεν είναι άλλες από την Λακωνία και την Εύβοια.
Ο διευθυντής της υπηρεσίας, Ντέιβιντ Χιλ, σημείωσε ότι «αν και ο κίνδυνος για να κολλήσουν μαλάρια οι τουρίστες στην Ελλάδα είναι μικρός, πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα τσιμπήματα των κουνουπιών για κάθε ενδεχόμενο», ενώ συμπλήρωσε ότι στη χώρα υπάρχει ήδη προειδοποιητική οδηγία σχετικά με τον ιό του δυτικού Νείλου.
Αναφερόμενος στον ιό, τόνισε ότι «στην Ελλάδα είχαμε πάνω από 200 περιστατικά του ιού την περασμένη χρονιά και λόγω της μαλάριας, θα πρέπει οι τουρίστες να είναι προσέχουν».
Εν τω μεταξύ η υπηρεσία συμβουλεύει τις Βρετανικές αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση για όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα και εμφανίζουν συμπτώματα των ασθενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου