Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Προειδοποιήσεις για ένοπλη δράση στο Κόσοβο.Από νέα οργάνωση


Μια άγνωστη ομάδα, που αυτοαποκαλείται Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας (Armed Forces of Ethnic Albania -FASHE) απείλησε ότι θα προχωρήσει σε επιθέσεις στο βόρειο Κόσοβο, αν η κυβέρνηση του Κοσόβου δεν συγκροτήσει στρατό έως το τέλος Σεπτεμβρίου, μετέδωσε ο διαδικτυακός κόμβος «Balkan insight».

Ανάλογη απειλή, όπως μετέδωσαν ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Πρίστινας πριν από τρεις ημέρες, διατυπώθηκε από την οργάνωση "Αλβανικός Εθνικός Στρατός" (ANA).

Ως εκπρόσωπος του ΑΝΑ αναφέρθηκε ο Σάζαν Τόπλιτσα, τον οποίο το «Balkan insight» παρουσιάζει επίσης ως εκπρόσωπο της νέας ομάδας FASHE.


O Σάζαν Τόπλιτσα ως εκπρόσωπος της νεοεμφανιζόμενης οργάνωσης δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας δημιουργήθηκαν από την αναδιοργάνωση της πρώην οργάνωσης ανταρτών ANA.

'Αμεση ήταν η αντίδραση εκπροσώπου του ΑΝΑ, ο οποίος διέψευσε σχέση της οργάνωσης με τη μυστηριώδη ομάδα FASHE και χαρακτήρισε τα μέλη της «ομάδα προδοτών».

«Αν το αίτημά μας δεν ληφθεί υπόψη, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας θα προχωρήσουν σε ένοπλες επιχειρήσεις στο βόρειο Κόσοβο», είπε ο Σάζαν Τόπλιτσα, σημειώνοντας ότι η αστυνομία του Κοσόβου έπρεπε να αποτελεί τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων του Κοσόβου.

Πάντως, η κυβέρνηση του Κοσόβου απέρριψε τις απειλές της νέας οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μόνο στο διαδίκτυο.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου Μπαϊράμ Ρετζέπι δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη το τελεσίγραφο και ότι πρόκειται για «ιστορίες για παιδιά».

«Έχουμε δυνάμεις ασφαλείας στο Κόσοβο, την ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ (KFOR), την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eulex) και την αστυνομία του Κοσόβου», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, η ομάδα FASHE δεν βρίσκεται στο Κόσοβο, αλλά όπως φαίνεται κάπου στην Αλβανία, είπε ο κ. Ρετζέπι. Το 2003, η αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK) χαρακτήρισε τον ΑΝΑ τρομοκρατική οργάνωση και υποτίθεται ότι από το 2009 έχει διαλυθεί.



www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου