Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ντροπιαστική εμφάνιση και ήττα της Εθνικής απο τα Σκόπια με 58-72..


ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ


Η πρώτη ήττα της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ συνοδεύτηκε και από κάκιστη εμφάνιση. Και αυτό που ανησυχεί περισσότερο μετά το 72-58 από την ΠΓΔΜ. Φοβερός για τους Σκοπιανούς ο ΜακΚάλεμπ.


Κάθε ομάδα μπορεί να χάσει ένα παιχνίδι. Πόσω μάλλον αν πρόκειται για μία ομάδα ανανεωμένη όπως η Εθνική. Δεν πείραξε όμως τόσο η ήττα από τα Σκόπια, όσο η τραγική εικόνα στην επίθεση. Θα έλεγε κανείς ότι η ομάδα έκανε ότι μπορούσε για να χάσει.
Παράδειγμα; Από την πρώτη κιόλας επίθεση του αντιπάλου το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου έπαιξε κακή άμυνα, πρόσφερε άνετους πόντους στον Αντιτς και οι Σκοπιανοί πίστεψαν στον εαυτό του. Στην επίθεση, η Εθνική κρατήθηκε κοντά στο σκορ, ήταν όμως μονοδιάστατη επιθετικά αλλά και τραγικά άστοχη, ακόμη και σ' εύκολα σουτ. Ετσι, προέκυψαν οι  μόλις 29 πόντοι του ημιχρόνου.
Διάολε, όμως, ουδείς περίμενε την κατάρρευση του δεύτερου ημιχρόνου. Εγινε σαφές ότι το άγχος κυρίευσε τόσο τους παίκτες, όσο και τον προπονητή κάτι που φάνηκε από τις διαδοχικές αλλαγές σχημάτων και προσώπων. Την ίδια ώρα ο ΜακΚάλεμπ διάβαζε καλύτερα την ελληνική άμυνα, χτυπούσε με ντράιβ (ή με σουτ από κοντινή απόσταση) και η ΠΓΔΜ αποκτούσε διαφορά (40-46) και αυτοπεποίθηση.
Και στη συνέχεια, ήρθε το βατερλό του τετάρτου δεκαλέπτου. Μπροστά στο φάσμα της ήττας, οι διεθνείς απώλεσαν την ψυχραιμία τους, έκαναν συνεχόμενα λάθη και από τη στιγμή που οι Σκοπιανοί ξέφυγαν με 49-57 όλα τελείωσαν. Ακόμα και ο...αντιτουριστικός Τσεκόφσκι μπορούσε να ευστοχεί από το τρίποντο την ίδια ώρα που οι Ελληνες παίκτες σημάδευαν συνεχώς το σίδερο. Εν τέλει, ούτε το παιχνίδι γύρισε, ούτε η διαφορά μειώθηκε. Και αυτό είναι κάτι που η Εθνική ομάδας ίσως το πληρώσει στο άμεσο μέλλον.
Σταρ
Ουδεμία αμφιβολία. Ο Μπο ΜακΚάλεμπ φυσικά ο οποίος με 27 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ υπέγραψε τη μεγάλη νίκη της ΠΓΔΜ. Δεν του βγήκαν τα σουτ στο πρώτο ημίχρονο, είχε πρόβλημα με τη ζώνη αλλά στο μαν του μαν βρήκε την ευκαιρία για τα αγαπημένα του ντράιβ.
Απογοήτευση
Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε η Εθνική τον επιθετικό τομέα. Τρέξαμε λίγο, δεν βγάλαμε ελεύθερα σουτ, δίναμε συνεχώς την μπάλα στον Μπουρούση. Οι Σκοπιανοί, με άμυνες στα όρια του φάουλ, έβγαλαν έξω από τα νερά τους τους Ελληνες διεθνείς.
Σχόλιο
Δεν είναι ο καιρός για ανάθεμα και για εύκολα κριτική μέσα από την ασφάλεια του...πληκτρολογίου. Αν ο Ζούρος και οι επιτελείς τους διαβάσουν σωστά το παιχνίδι (κάτι που φυσικά θα κάνουν) η Εθνική  θα παρουσιαστεί βελτιωμένη στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο. Χειρότερα πάντως δεν γίνεται να παίξει.
Τα δεκάλεπτα: 18-16, 29-30, 47-50, 58-72.
Ελλάδα: Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 10 (10 ριμπ.), Ζήσης 9 (8 ριμπ.), Βασιλειάδης 3, Καλάθης 7, Φώτσης 16, Παπανικολάου 1, Μαυροειδής 1, Μπράμος, Κουφός 3, Σλούκας, Καϊμακόγλου 6.
ΠΓΔΜ: Ιλιέφσκι 6, Σοκόλοφ, ΜακΚάλεμπ 27, Β. Στογιανόφσκι, 3 Ντ. Στογιανόφσκι 3, Σιμονόφσκι, Γκετσέφσκι 11, Άντιτς 12 (8 ριμπ.), Τσεκόφσκι 11, Σαμαρτζίσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου