Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Τραγωδία στο Ιόνιο - Νεκροί δύο λαθρομετανάστες


Σε εξέλιξη αυτή την ώρα επιχείρηση διάσωσης στο Ιόνιο πέλαγος σε απόσταση 80 ναυτικών μιλίων από την Κεφαλονιά. Έχουν εντοπιστεί σε φουσκωτή λέμβο. Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για και δύο νεκρούς ενώ οι υπόλοιποι έντεκα έχουν διασωθεί. Νεότερες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για συνολικά τριάντα άτομα από τα οποία έχουν διασωθεί τα 11 – ο ένας τραυματίας – δύο άτομα έχουν ανασυρθεί νεκρά από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα στο Ιόνιο όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ειδοποιήθηκε από ιστιοφόρο που βρισκόταν στην περιοχή πως υπάρχει μεσοπέλαγα, μια φουσκωτή λέμβος με άτομα μέσα η οποία βυθιζόταν.

Αμέσως ξεκίνησε κινητοποίηση των Αρχών, ειδοποιήθηκαν παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκε για τις έρευνες ελικόπτερο Super Puma. Το φορτηγό πλοίο Mehmet Dadayali 1, που βρισκόταν κοντά έσπευσε σε βοήθεια και εντόπισε τους έντεκα ανθρώπους στη λέμβο, καθώς και δύο νεκρούς στη θάλασσα.

Το ελικόπτερο διάσωσης παρέλαβε τις σωρούς των δύο άτυχων ανθρώπων καθώς και έναν από τους έντεκα που βρίσκονταν στη βάρκα και είναι τραυματίας και τους μετέφερε στην Κεφαλονιά.

Στο σημείο έχουν προσεγγίσει ακόμα το τάνκερ Serenade και το φορτηγό Vedette, ενώ λόγω ανεφοδιασμού του Super Puma στην περιοχή από αέρος συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό πιθανόν και άλλων ανθρώπων ένα ελικόπτερο Augusta Bell. Για την περιοχή έχει αναχωρήσει ήδη και το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Κατακόλου Ν/Γ 516 το οποίο πλησιάζει για να συμμετάσχει στις έρευνες. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4-5 μποφόρ.

Σε λίγη ώρα φτάνει στην Κεφαλονιά το φορτηγό πλοίο Mehmet Dadayali 1, το πρώτο που βρέθηκε στο σημείο που εντοπίστηκαν οι ναυαγοί, που μεταφέρει τους δέκα από αυτούς που είναι καλά στην υγεία τους. Ο τραυματίας και οι σωροί των νεκρών μεταφέρθηκαν νωρίτερα από το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης Super Puma σε νοσοκομείο στην Κεφαλονιά.

Στο σημείο έφτασε πριν από λίγη ώρα και το ναυαγοσωστικό Ν/Γ 516, το οποίο συμμετέχει στις έρευνες, μαζί με ελικόπτερο και άλλα παραπλέοντα σκάφη. Ωστόσο από το Λιμεναρχείο Κατακόλου δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση αφού το ναυαγοσωστικό βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι και δεν υπάρχει καμία επαφή.



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου