Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

«Αγκαλιά» με τόνους εκρηκτικών επί 6 χρόνια


Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κλήθηκε να διαχειριστεί το ζήτημα των κατασχεθέντων εκρηκτικών του πλοίου «BALTIC SKY».

Ήδη έχουν σημειωθεί σοβαρά λάθη και παραλείψεις, από τον Οκτώβριο του 2009, συντελώντας σε μια κυριολεκτικά «εκρηκτική» κατάσταση για το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια περιοχών όπου έχουν αποθηκευτεί τα εκρηκτικά. 

Ύστερα από πολλά χρόνια απραξίας, εξασφαλίστηκε η εφαρμογή και τήρηση των μεγίστων μέτρων ασφάλειας. Στη συνέχεια, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με ευθύνη των ΕΑΣ ΑΕ διενεργήθηκαν έλεγχοι και δοκιμές των εκρηκτικών από εξειδικευμένο προσωπικό, που κατέδειξαν ότι πρόκειται για υλικά αξιοποιήσιμα και απολύτως κατάλληλα για εμπορική χρήση. 

Τέλος, σε συνεργασία και συντονισμό με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατόπιν συσκέψεων που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κων/νου Σπηλιόπουλου και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Εμμ. Όθωνα και με συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκε ως προσήκουσα λύση για την οριστική επίλυση των τυπικών και ουσιαστικών παραλείψεων του παρελθόντος η ανάληψη των κατάλληλων νομοθετικών πρωτοβουλιών εντός των αμέσως επόμενων ημερών, διά των οποίων επιλύεται οριστικά το ζήτημα και εξασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σημαντικό οικονομικό όφελος για το Δημόσιο και προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. 

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου