Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: Ο λαός θα επιβάλει κυβερνήσεις συνεργασίας



Διεξαγωγή πρόωρων εκλογών αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού πρότεινε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ.
Οπως είπε, η ΔΗΣΥ θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές και μετεκλογικά θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.
Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε πως θεωρεί σίγουρο ότι δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία (οι μονοκομματικές κυβερνήσεις θα μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας) και ο λαός θα επιβάλει τις κυβερνήσεις συνεργασίας.
Επιπλέον, επιτέθηκε τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι ο πρώτος έχει αποτύχει και ο δεύτερος λαϊκίζει.
«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας και της καταστροφής. Αυτή την ώρα πατριωτικό καθήκον κάθε προσώπου που κατέχει πατριωτικό αξίωμα και δημόσιο βήμα είναι να συμβάλει με τις δικές του δυνάμεις στην αποφυγή αυτής της εξέλιξης», τόνισε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση αρνήθηκαν, δυστυχώς, να συμφωνήσουν για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, ουσιαστικά για να μην θίξουν τις κομματικές πελατείες τους».
Κλιμακώνοντας την επίθεσή της, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σημείωσε ότι «οι εταίροι και δανειστές δεν έχουν καμιά πλέον εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολιτικούς» και συνέχιεσε: «Εξανεμίστηκε η αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου. Η αξιοπιστία του κ. Βενιζέλου αυτοκαταστράφηκε πριν δημιουργηθεί. Μηδενική η αξιοπιστία του κ. Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός απέτυχε. Δεσμεύσεις και δηλώσεις του δεν έχουν πλέον καμία αξία αν δεν υλοποιούνται άμεσα. Ο κ. Βενιζέλος γοητεύθηκε από τη φιλολογία Σαμαρά περί επαναδιαπραγμάτευσης και αποπειράθηκε να την εφαρμόσει. Η επαναδιαπραγμάτευσή του, όμως, κράτησε 12 ώρες και έληξε άδοξα μόλις ξύπνησαν οι κοινωνικοί εταίροι την άλλη μέρα το πρωί. Ο κ. Σαμαράς, πλήρως απομονωμένος στην Ευρώπη, κινείται στον αστερισμό των μαγικών συνταγών και το κουτοπόνηρου λαϊκισμού. Η Αριστερά επενδύει στην καταστροφή».
Στη συνέχεια κάλεσε τους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά να πάψουν να είναι δέσμιοι του κ. Φωτόπουλου (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) και του κ. Λυμπερόπουλου (ΣΑΤΑ).
Για το ειδικό τέλος ακινήτων, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι υπήρξε τσαπατσουλιά της κυβέρνησης που οδήγησε στο μεγαλύτερο «χαράτσι». Επίσης, τάχθηκε υπέρ της εργασιακής εφεδρείας, αλλά με αξιολογικά κριτήρια.
Απηύθυνε τέλος έκκληση για συστράτευση των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα στην ΕΕ και τον πυρήνα της ευρωζώνης και παρατήρησε πως σε αυτές τις εκλογές οι πολιτικοί αρχηγοί δεν θα μπορέσουν να πουν ψέματα.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου