Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΗΕ: Συγκλίσεις Χριστόφια-Έρογλου στο θέμα των εποίκων


«Αριθμός συγκλίσεων στο θέμα της υπηκοότητας επιτεύχθηκε μεταξύ της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής πλευράς στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού», υποστήριξε η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ, μετά τη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Οι κύριοι Χριστόφιας και Ερογλου συνέχισαν τη συζήτηση στο «κεφάλαιο αλλοδαπών, ασύλου, υπηκοοτήτων και μετανάστευσης με στόχο να επιτευχθούν συγκλίσεις», είπε. Σε ερώτηση, κατά πόσον υπήρξαν συγκλίσεις στο θέμα της υπηκοότητας (εποίκων), απάντησε «εντόπισαν ένα αριθμό συγκλίσεων και κάποια θέματα στα οποία βρίσκονται ακόμη μακριά. Αλλά είχαν μια καλή συζήτηση».

Ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν προέβη σε δηλώσεις. Έγκυρη πηγή ανέφερε ότι οι «συγκλίσεις», για τις οποίες έκανε λόγο η κ. Μπάτενχαϊμ, αφορούν «ζητήματα ήσσονος σημασίας». Ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι «θα προσπαθήσουμε να αξιολογήσουμε μέχρι τις 21 Οκτωβρίου σε ποια κεφάλαια υπήρξε, αν υπήρξε σύγκλιση, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών».

Ο κ. Ερογλου είπε ότι οι σύμβουλοι των δύο ηγετών συναντήθηκαν το πρωί και συζήτησαν το κεφάλαιο της «υπηκοότητας» και «προσπάθησαν να υπάρξει σύγκλιση. Αργότερα το θέμα αυτό συζήτησαν και οι δύο ηγέτες», είπε.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου