Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Αποδεκτή η παραίτηση του μητροπολίτη Ζακύνθου


Αποδεκτή η παραίτηση του μητροπολίτη Ζακύνθου
Αποδεκτή έκανε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος  την παραίτηση του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την δημοσιοποίηση της υποβολή της. Η επιστολή παραίτησης διαβάσθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το νέο εκκλησιαστικό έτος και έγινε αποδεκτή ομόφωνα από τους ιεράρχες.
Στην επιστολή, ο Χρυσόστομος αναφέρει ότι «για λόγους υγείας και καταπονήσεως σωματικής, μη δυναμένου να συνεχίσει εν πλήρει δυνάμει την διακονίαν του, επιθυμεί να παραιτηθεί από το θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου».
Η Ιερά Σύνοδος «σεβομένη την προσωπική επιλογή του Σεβασμιωτάτου, έκανε ομοφώνως αποδεκτή την υποβληθείσα παραίτηση».
Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος αναφέρθηκε διεξοδικά «στην ιερατική διακονία και προσφορά του Σεβασμιωτάτου Χρυσοστόμου, στο συντελεσθέν έργο του τόσο στις διάφορες θέσεις που η Εκκλησία τον τοποθέτησε όσο και ως ποιμενάρχης στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και αποφάσισε να εκφράσει την ευαρέσκειά Της».
Πιο πριν, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλωσόρισε τα νέα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ευχήθηκε «ευόδωση των εργασιών της Συνόδου σε πνεύμα αγάπης και συνεργασίας» και τόνισε ότι «έχουν αλλάξει οι δομές της κοινωνίας, γι’ αυτό καλούμεθα όλοι μαζί, χωρίς μεγαλοστομίες, αλλά με έργα αγάπης, να συμβάλουμε να υπάρξει συστηματική παρουσία της Εκκλησίας μέσα στην κοινωνία».


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου