Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου της οικογένειας Τσαλικίδη την Τετάρτη


  
Συνέντευξη Τύπου της οικογένειας Τσαλικίδη την Τετάρτη
Η υπόθεση του Κώστα Τσαλικίδη έρχεται ξανά στο προσκήνιο έξι χρόνια μετά το θάνατο του υψηλόβαθμου στελέχους της Vodafone. Η νέα τροπή που δείχνει να παίρνει η υπόθεση των υποκλοπών στάθηκε η αφορμή να επανέλθει η οικογένειά του και να ζητήσει να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση, αφού όλο αυτό το διάστημα δεν έχει ούτε στιγμή πάψει να πιστεύει ότι ο θάνατος του Κ. Τσαλικίδη ήταν αποτέλεσμα δολοφονικής ενέργειας...

Tην Τετάρτη το πρωί, μάλιστα, οι δικηγόροι της οικογένειας του Κώστα Τσαλικίδη, δίνουν συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, για την υπόθεση των Υποκλοπών και τις μυστηριώδεις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το νεαρό στέλεχος της Vodafone.

Ο Κώστας Τσαλικίδης, που βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στις 9 Μαρτίου 2005,  υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος της Vodafone, εξουσιοδοτημένος χρήστης του λογισμικού νομίμων συνακροάσεων της εταιρείας και παραλήπτης του σχετικού υλικού από την προμηθεύτρια εταιρεία Εricsson.

Από τη πρώτη στιγμή, η οικογένειά του ισχυριζόταν πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία και πως η υπόθεση χρειαζόταν περαιτέρω διερεύνηση.

Πλέον, και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», οι οικείοι του ζητούν να επανέλθει από τα αρχείο και η δικογραφία αυτή και να συσχετισθεί άμεσα με την υπόθεση των υποκλοπών.

«Ο Κ. Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε. Ο θάνατός του προήλθε από εγκληματική ενέργεια που σχετίζεται αιτιωδώς με την αποκάλυψη της διακεκριμένης κατασκοπίας. Θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να συσχετισθούν οι δικογραφίες υποκλοπών και θανάτου του. Οσοι κατέστρεψαν το παρείσακτο λογισμικό και σχετικά αρχεία, υπέθαλψαν εγκληματίες», δήλωσε η οικογένεια του αδελφού του, Παν. Τσαλικίδη.

Ωστόσο, αυτός ο περίεργος θάνατος ουδέποτε ερευνήθηκε σοβαρά από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές, επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας Ν. Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το σχοινί με το οποίο φέρεται πως αυτοκτόνησε ο Τσαλικίδης βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας και όχι, ως πειστήριο, στη δικογραφία! Ουδέποτε έγινε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, ούτε αναλύθηκαν πειστήρια ή άλλα ευρήματα.

Η οικογένεια του Κ. Τσαλικίδη εκτός της μήνυσης κατέθεσε και αγωγή κατά της Vodafone και του τότε διευθύνοντος συμβούλου της Γ. Κορωνιά, για υπόθαλψη εγκληματία. Με αυτήν ζητούν ως αποζημίωση για ηθική βλάβη συνολικά 15 εκατ., υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «ενώ η ανακάλυψη του παράνομου λογισμικού έγινε στις 4-3-2005 γιατί ο Γ. Κορωνιάς ενημέρωσε την τότε κυβέρνηση στις 10-3-2005, όλως "συμπτωματικώς" την επομένη του θανάτου του Κ. Τσαλικίδη; Γιατί διέγραψε το παρανόμως εγκατεστημένο λογισμικό συνακροάσεων στις 8-3-2005, δηλαδή πριν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές;».
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου