Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Πέθανε 3 μέρες πριν την ανακοίνωση του Νόμπελ Ιατρικής!

Πέθανε 3 μέρες πριν την ανακοίνωση του Νόμπελ Ιατρικής!
Ο Καναδός επιστήμονας Ραλφ Στάινμαν που, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κέρδισε το φετινό Νόμπελ Ιατρικής μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή από καρκίνο στο πάγκρεας, γνωστοποίησε το πανεπιστήμιο Ρόκφελερ όπου εργαζόταν.

«Έγινε διάγνωση για καρκίνο στο πάγκρεας πριν από τέσσερα χρόνια και η ζωή του παρατάθηκε με τη χρήση ανοσοθεραπείας που είχε σχεδιάσει ο ίδιος», σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου.


Ο Στάινμαν, που πέθανε σε ηλικία 68 ετών, κέρδισε το Νόμπελ μαζί με τους Μπρους Μπέτλερ (ΗΠΑ) και Ζιλ Οφμάν (Λουξεμβούργο) για τη συνεισφορά τους στην κατανόηση του ανοσοποιητικού συστήματος.

«Οι φετινοί νομπελίστες έφεραν την επανάσταση στην κατανόηση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς ανακάλυψαν βασικές αρχές της λειτουργίας του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της επιτροπής Νόμπελ.

Η αξιωματούχος της Επιτροπής απονομής των Νόμπελ Ανα Ντουμάνσκι επιβεβαίωσε την είδηση αυτή. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο καθηγητής Στάινμαν έχει πεθάνει», δήλωσε, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου