Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Καστανίδης: "Οι απαιτήσεις της τρόικας οδηγούν σε εξαθλίωση"

Καστανίδης: "Οι απαιτήσεις της τρόικας οδηγούν σε εξαθλίωση"
Αντίθετος στις νέες απαιτήσεις της τρόικας για κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μείωση των κατώτατων μισθών εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, τονίζοντας ότι αν είναι να εξαθλιωθούμε, το κάνουμε και μόνοι μας χωρίς την ανάγκη δανειστών.

«Οι συλλογικές συμβάσεις δεν μπορούν να καταργηθούν. Δεν μπορούμε να παραβιάσουμε το Σύνταγμα, να πάμε σε παραβίαση δημοκρατικών δικαιωμάτων που οι δανειστές ζουν στη χώρα τους.

Εάν η τρόικα είναι να ζητεί μέτρα που μειώνουν το βιοτικό επίπεδο σε πρωτόγνωρα επίπεδα για ευρωπαϊκή χώρα, τότε δεν έχουμε την ανάγκη των δανειστών» υπογράμμισε ο κ. Καστανίδης.

Αναφερόμενος στην 6η δόση, ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι αρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικών, αναρωτώμενος τι άλλο μένει να ζητηθεί από τον ελληνικό λαό εκτός από πειθαρχία: «Το πόσο αρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, δεν το χειρίζομαι εγώ. Το χειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Συνεπώς, αυτή την πληροφορία μπορεί να σας τη δώσει το ΥΠΟΙΚ. Επιπλέον, αυτήν την ώρα, σε συνθήκες έκτακτες, σε συνθήκες βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής με τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, δεν μπορεί να παίξει κανείς επικοινωνιακό παιχνίδι. Ούτε η τρόικα ούτε, πολύ περισσότερο, η ελληνική κυβέρνηση. Τι άλλο να ζητηθεί από τον ελληνικό λαό εκτός από μια πειθαρχία στην εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει;».



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου