Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Διαδοχικές συσκέψεις Ρέππα για την εργασιακή εφεδρεία



Διαδοχικές συσκέψεις για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας έχει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με υπηρεσιακούς παράγοντες. Επί τάπητος, αμοιβές και ασφαλιστική κάλυψη όσων εντάσσονται στο καθεστώς. Ποιες κατηγορίες υπαλλήλων εξαιρούνται.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, εκτός του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας μένουν τα σώματα ασφαλείας και οι ένστολοι γενικότερα, δεδομένου ότι κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα σε μικρές ηλικίες, πολύ κάτω των 60 ετών, όπως επίσης οι δικαστικοί, καθώς υπάρχει μεγάλο έλλειμμα προσωπικού. Σε πρώτη φάση, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους, εκτός μένουν και οι εκπαιδευτικοί, ενώ υπό εξέταση είναι η κατηγορία των διπλωματών.
Σύμφωνα εξάλλου με τις ίδιες πηγές, θεωρείται δύσκολο να μπουν στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς περισσότεροι από 20.000 που βρίσκονται κοντά στο δικαίωμα πλήρους σύνταξης, όπως αποφάσισε το πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς ήδη μέσα στο 2011 έχουν αποχωρήσει αυτοβούλως χιλιάδες υπάλληλοι.
Η κυβέρνηση έχει καταλήξει πάντως, πως όσοι υπαχθούν στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, θα αμείβονται για 12 ή 24 μήνες με το 60% των βασικών τους αποδοχών, προκειμένου να κατοχυρώσουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης. Η αμοιβή τους θα υπολογιστεί με το νέο μισθολόγιο, ενώ δεν θα προσμετράται στον υπολογισμό της σύνταξης.
Καθ' όλη τη διάρκεια της εργασιακής εφεδρείας οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου