Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ικανοποίηση του αιτήματος για τη διατήρηση του Επιδόματος Παραμεθορίων Περιοχών στο Ενιαίο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Η βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρα Τζάκρη στην παρέμβασή της κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στις 11 Οκτωβρίου και στη συνέχεια σε επιστολή που απέστειλε στις 14 Οκτωβρίου προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον καλούσε να αποκαταστήσει στο προς ψήφιση Ενιαίο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων τη διαφαινόμενη αδικία προς τους εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες παραμεθορίων περιοχών, με τη διατήρηση του σχετικού επιδόματος ως έχει στο σύνολο του νομού και όχι σε ζώνη 20 χλμ. από τα σύνορα όπως προβλεπόταν στο σχετικό νομοσχέδιο όταν αυτό αρχικά κατατέθηκε.

Η βουλευτής, τόσο στην παρέμβασή της στο ΚΤΕ Οικονομικών, ενώπιον των κκ. Βενιζέλου και Ρέππα, όσο και στην επιστολή της στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, επεσήμανε το τεράστιο κοινωνικό όφελος από τη διατήρηση του επιδόματος ως έχει, σε αντίθεση με το μικρό δημοσιονομικό όφελος από την κατάργησή του, καθώς και την αναγκαιότητα να προστατευτεί η πληγείσα κοινωνική συνοχή, ειδικά στις εθνικά ευαίσθητες παραμεθόριες περιοχές της χώρας.
Χθες 17 Οκτωβρίου, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι προέβη σε τροποποίηση του άρθρου 15 του νομοσχεδίου, στο οποίο προτείνεται πλέον η διατήρηση του Επιδόματος Παραμεθορίων Περιοχών ως έχει σήμερα, στο σύνολο του νομού, κίνηση με την οποία απέδειξε ότι και ο ίδιος προσωπικά και η Κυβέρνηση έχουν ευήκοα ώτα και κοινωνική ευαισθησία και κάνουν το δυνατόν περισσότερο σ’ αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για να ικανοποιήσουν δίκαια αιτήματα και να διαφυλάξουν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Η κ. Τζάκρη μετά την εξέλιξη αυτή δήλωσε τα εξής: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τη διατήρηση του Επιδόματος Παραμεθορίων Περιοχών ως έχει στο σύνολο του νομού στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Η Κυβέρνηση επέδειξε κατανόηση και ευαισθησία στο δίκαιο αίτημα των υπαλλήλων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες πολίτες στις ευαίσθητες παραμεθόριες περιοχές της πατρίδας μας. Η διατήρηση του εν λόγω επιδόματος συνιστά έμπρακτη απόδειξη των προσπαθειών που καταβάλλει η Κυβέρνηση για τη στήριξη της υπαίθρου και των παραμεθόριων περιοχών της χώρας».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου