Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κάνουμε ένα πόλεμο»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο πως αφενός δεν περιμένει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα από τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου κι αφετέρου πως η κυβέρνηση έχει λάβει τα σκληρά μέτρα λιτότητας, καθώς η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου.


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε κατά την είσοδό του πως «η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στην Ευρώπη, μεγάλη αβεβαιότητα διεθνώς. Εδώ ο κόσμος ταλαιπωρείται, υφίσταται πολύ μεγάλες θυσίες. Επιτελούμε ένα πατριωτικό καθήκον γιατί πρέπει να σώσουμε τη χώρα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επισφαλής».


Όσο για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου είναι επηρεασμένες από τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου της γερμανικής Καγκελαρίας, Στέφαν Ζάιμπερτ και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής. Θα επιδιώξουμε το καλύτερο. Αρχίζουμε τις διαπραγματεύσεις από αύριο το πρωί. Θα επιδιώξουμε λοιπόν, το καλύτερο για τη χώρα και για την ευρωζώνη. Όλοι καταλαβαίνουν ότι αν σωθεί η Ελλάδα θα σωθεί και η ευρωζώνη. Ισχύει και το αντίστροφο: αν αποτύχουν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να θωρακίσουν τον εαυτό τους», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.


«Αλλά εδώ πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κάνουμε έναν πόλεμο. Και εάν κάποιοι νομίζουν ότι ζούμε υπό κανονικές συνθήκες και εφαρμόζουμε μία πολιτική που θέλουμε να εφαρμόσουμε, περικοπών και λιτότητας, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Θα ήμασταν ευτυχείς αν μπορούσαμε να είμαστε γενναιόδωροι, να δώσουμε σε όλους κάτι παραπάνω. Δυστυχώς κόβουμε από όλους και κυρίως από αυτούς που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους. Και πρέπει να κινητοποιηθούμε σε έναν αγώνα εθνικό κατά της φοροδιαφυγής. Γιατί το προϊόν αυτού του αγώνα θα διατεθεί για να κλείσουμε πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της κοινωνίας, και ιδίως σε βάρος των πιο αδυνάτων», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

 Μαριάννα Μαρμαρά zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου