Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές με παραίτηση βουλευτών της ΝΔ; - Στις 12:00 βλέπει Παπούλια ο Σαμαράς



Εκτροπή για τη δημοκρατία θεωρεί την πρωτοβουλία Παπανδρέου ο αρχηγός της ΝΔ και στην έκτακτη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ετοιμάζεται να ζητήσει εκλογές. 


Σχεδόν αμέσως μόλις ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ότι το νέο δάνειο της χώρας θα τεθεί σε δημοψήφισμα, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε έκτακτη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια. Και ετοιμάζεται να ζητήσει, αν όχι να απαιτήσει, εκλογές.

Το ραντεβού κλείστηκε για τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θεωρεί ότι η μοναδική λύση στο αδιέξοδο είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Το επιτελείο της ΝΔ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τις επόμενες κινήσεις του κόμματος. Υψηλόβαθμο στέλεχος τόνισε πως όλα είναι ανοιχτά, ακόμη και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση από τη συζήτηση στη Βουλή. Ένα από τα σενάρια και το ενδεχόμενο παραίτησης όλων των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Το σενάριο συζητήθηκε μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας στα γραφεία της Συγγρού, αλλά δεν πάρθηκε οριστική απόφαση. 

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «αδίστακτο και επικίνδυνο», κατηγορώντας τον πως «αφού δεν έκανε τη ΝΔ συνένοχό του, προσπαθεί να κάνει συνένοχό του, τον ελληνικό λαό», εκβιάζοντας ακόμη και την ίδια την κοινοβουλευτική του Ομάδα. 

«Ο κ. Παπανδρέου είναι αδίστακτος και επικίνδυνος. Σαν κέρμα στον αέρα πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη. Λέει στον Ελληνικό λαό, ότι «αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη!», αναφέρει δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη.

«Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της.

Αντί να ψάξει για τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο, κάνει τον έσχατο εκβιασμό στον Ελληνικό λαό.

Δεν μπορεί να κυβερνήσει. Και τώρα αντί να αποχωρήσει έντιμα, δυναμιτίζει τα πάντα. Και διακινδυνεύει τα πάντα. Είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει.

Λύση υπάρχει: Εκλογές τώρα! Είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο «δημοψήφισμα». Ο,τιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή για τη δημοκρατία και καταστροφή για τη χώρα», καταλήγει η δήλωση Μιχελάκη.



newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου