Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου με τους Ευρωπαίους εταίρους


Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου με τους Ευρωπαίους εταίρους
Τηλεφωνική επικοινωνία με τους κ.κ. W. Schaeuble, J. Ackermann, P. Τhomsen και O. Rehn είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με θέμα το δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στόχος της επικοινωνίας ήταν να τους διαβεβαιώσει ότι παρά τις πολιτικές εξελίξεις η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και στο μνημόνιο.
Οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος αναγκάστηκε να προβεί στις τηλεφωνικές αυτές επαφές διότι δεν εστάλη από το γραφείο του πρωθυπουργού το σχέδιο επιστολής προς τους Ευρωπαίους εταίρους το οποίο συντάχθηκε από την ομάδα του το βράδυ της Δευτέρας.

Η επιστολή αυτή θα τους ενημέρωνε για το δημοψήφισμα,  διαβεβαιώνοντας γραπτά για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτό, με στόχο να κατευναστούν τυχόν αντιδράσεις. Τα ίδια στελέχη ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν γνώριζε την πρόθεση του πρωθυπουργού και ενημερώθηκε από την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι η εκταμίευση έχει ήδη επικυρωθεί από το Eurogroup την περασμένη εβδομάδα, όμως τελούσε υπό την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ. Είναι άγνωστο εάν η κίνηση της Κυβέρνησης για δημοψήφισμα αλλάζει τις ισορροπίες με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εκταμίευση της 6ης δόσης.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου