Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς: "Εθνική ανάγκη για εκλογές"



Σαμαράς: "Εθνική ανάγκη για εκλογές"


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς βγαίνοντας από το προεδρικό μέγαρο είπε «Ο κ. Παπανδρέου στην προσπάθεια του να διασωθεί έβαλε ένα δίλλημα διχαστικό, εκβιαστικό που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην  Ευρώπη. Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να αποτρέψει να πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς και μπορεί να το κάνει»  και στη συνέχεια έκανε λόγο για εθνική ανάγκη για εκλογές.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μπροστά μας απλά ένα αίτημα για εκλογές. Αυτή τη στιγμή οι εκλογές αποτελούν εθνική ανάγκη. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τους και να κάνει το καθήκον του» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Νωρίτερα, στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες πριν ξεκινήσει η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε αποφασισμένος να μη συνεργήσει στην απόφαση του πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος.

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι θα κάνει τα πάντα «για να μην υπάρχει αρνητική εξέλιξη» για τη χώρα, ενώ υποστήριξε ότι έχει ιστορική ευθύνη να κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου να μη μπει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας σε περιπέτειες. «Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια που υπάρχουν τουλάχιστον εμάς να μη μας βρουν συνεργούς» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΔ.



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου