Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τί δείχνουν τα γκάλοπ.Διακομματική και στο 80% η στήριξη στον πρωθυπουργό


Διακομματική και στο 80% η στήριξη στον πρωθυπουργό
Με θετικές γνώμες που θα ζήλευαν ακόμη και εκλεγμένοι πρωθυπουργοί ξεκινά την πρωθυπουργία του ο Λουκάς Παπαδήμος, όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στο "Εθνος της Κυριακής" και σε άλλες κυριακάτικες εφημερίδες
Με θετικές γνώμες που θα ζήλευαν ακόμη και εκλεγμένοι πρωθυπουργοί ξεκινά την πρωθυπουργία του ο Λουκάς Παπαδήμος, όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στο "Εθνος της Κυριακής" και σε άλλες κυριακάτικες εφημερίδες.

Οπως προκύπτει από ακόμη μία δημοσκόπηση, αυτή της Metron Analysis που έγινε για το protagon.gr, ο κ. Παπαδήμος απολαμβάνει την αποδοχή περίπου του 80% της κοινής γνώμης (78% θετική γνώμη και μόλις 15% αρνητική).
Πολιτικά η υποστήριξη στο πρόσωπό του είναι διακομματική (89% στους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ, 81% στους ψηφοφόρους ΝΔ και 62% στους ψηφοφόρους των λοιπών κομμάτων). Κοινωνικά η αποδοχή του κ. Παπαδήμου εκτινάσσεται κυριολεκτικά στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα (93% στους γεωργούς/κτηνοτρόφους, 90% στους συνταξιούχους).
Η νέα κυβέρνηση συγκεντρώνει πλειοψηφικά ποσοστά αποδοχής (55% θεωρεί ότι είναι θετική εξέλιξη για τη χώρα και μόλις 13% αρνητική), ωστόσο υπολείπεται κατά πολύ της προσωπικής αποδοχής του ιδίου.
Η απόσταση
Η απόσταση των 23 ποσοστιαίων μονάδων σταδιακά εκτιμάται πως θα καλυφθεί και το ερώτημα που θέτει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι αν θα καλυφθεί με μείωση της αποδοχής του κ. Παπαδήμου ή με άνοδο της αποδοχής της νέας κυβέρνησης.
Στη δημοσκόπηση της MARC για το "Εθνος της Κυριακής", το 79,1% απάντησε πως είναι θετική η επιλογή του Λ. Παπαδήμου για την πρωθυπουργία (το 83,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 85% της ΝΔ), το 54,1% ζητεί να διαρκέσει περισσότερο η θητεία της νέας κυβέρνησης (το 67,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 42,5% της ΝΔ), το 76,4% κρίνει πως πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις και να μη λειτουργήσει ως μία μεταβατική κυβέρνηση (το 85,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 70,5% της ΝΔ), ενώ το 77,3% εκτιμά πως ήταν σωστή η απόφαση του Αντ. Σαμαρά να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου