Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Καναδικές εταιρίες σκοπεύουν να επενδύσουν στη χώρα μας

Σε επενδύσεις στην Ελλάδα στοχεύουν καναδικές εταιρίες, σύμφωνα με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Robert Peck, τον οποίο δέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο...
Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης. Ο κ. Peck ζήτησε την άποψη του κ. Ψωμιάδη σχετικά με τέτοιου είδους επενδύσεις στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα
καθώς και για θέματα διμερούς συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων.  Ο κ. Peck  συνοδευόταν από τον επίτιμο πρόξενο του Καναδά στη Θεσσαλονίκη Παντελή Πετμεζά και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας Ζωή Δελήμπαση. Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να δοθεί στη Θεσσαλονίκη λόγω της θέσης της στα Βαλκάνια καθώς και για την ανάγκη ακτοπλοϊκής ανάπτυξης της περιοχής. Παράλληλα, ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε και στα προβλήματα της πόλης μας όπως η ανεργία και η στασιμότητα των εξαγωγών και του εμπορίου, αλλά και στο μείζον πρόβλημα της μείωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Τέλος, ο κ. Ψωμιάδης εξήρε και το έργο του Γενικού Προξένου του Καναδά στη κ. Παντελή Πετμεζά και απευθυνόμενος στον κ. Peck τόνισε ότι «κάνατε την σωστότερη επιλογή για το πρόσωπο του προξένου και πάντα η χώρα σας έχει να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο στην εκπροσώπησή της στο Προξενείο της Θεσσαλονίκης».
Ο Πρέσβης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη θερμή υποδοχή και δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, την οποία αγαπά ιδιαίτερα.
Στο τέλος της επίσκεψης, ο κ. Ψωμιάδης χάρισε στον Πρέσβη ένα ασημένιο πρόπλασμα του Λευκού Πύργου, ενώ ο κ. Peck ανταπέδωσε προσφέροντας ένα αναμνηστικό δώρο.
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου