Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τι είπε ο Ομπάμα στον Παπαδήμο


Νέες επαφές στο εξωτερικό θα έχει ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος με στόχο να βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα που απαιτείται για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Την αμέριστη συμπαράσταση των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μετέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
"Ο πρόεδρος Ομπάμα επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα συμπαραστέκονται σταθερά στην Ελλάδα, φίλο και σύμμαχο, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι, συνοψίζοντας το περιεχόμενο των συνομιλιών Ομπάμα - Παπαδήμου.
Σημειώνεται ότι σήμερα Τρίτη, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο (10.30) και στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι (18.00).
Στο πλαίσιο τωνεπαφών του τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ο κ. Παπαδήμος είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.
Στο επίκεντρο βρέθηκε και πάλι το ζήτημα των γραπτών δεσμεύσεων που ζητούν οι Ευρωπαίοι προκειμένου να εκταμιευθεί η έκτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Μπαρόζο, ο Ελληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η νέα κυβέρνηση θα παράσχει ενυπόγραφες εγγυήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Σημείωσε πάντως ότι εξαρτάται από τους ίδιους τους πολιτικούς αρχηγούς το πώς θα εκφράσουν τη δέσμευσή τους αυτή.
Ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε τη θέση της Κομισιόν για βοήθεια στην Ελλάδα υπό ορισμένους όρους, ενώ νωρίτερα και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, έθεσε ως όρο για την καταβολή της 6ης δόσης προς την Ελλάδα την παροχή έγγραφων δεσμεύσεων.
Πάντως, ο κ. Ρόμπεϊ δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να εγκρίνουν την αποδέσμευση της επόμενης δόσης των δανείων των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στην επόμενη συνεδρίασή τους στα τέλη Νοεμβρίου.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου