Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Δεσμεύσεις Σαμαρά και μετά τις εκλογές ζητούν οι Ευρωπαίοι


Τη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά και για την "Μετά Παπαδήμον εποχή" ζητούν οι Ευρωπαίοι. Απαραίτητη η υπογραφή του για την εκταμίυεση της 6ης δόσης. Διαβάστε τι ζητούν οι Βρυξέλλες από τον αρχηγό της ΝΔ
Αυτό που ζητείται από τον κ. Σαμαρά πλέον, είναι να καταστήσει σαφές, ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει θα διαρκέσουν και μετά τις εκλογές.
Στην επιστολή που απέστειλε χθες Δευτέρα ο κ. Σαμαράς στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφριντ Μαρτένς και τους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων, ενημέρωνε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την αναγγελία διενέργειας δημοψηφίσματος από τον τέως πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα", επικαλούμενη πηγές των Βρυξελλών, με τις "κατάλληλες αλλαγές" και εφόσον απευθυνθεί στα κατάλληλα πρόσωπα, η επιστολή Σαμαρά καλύπτει τα αιτήματα των Ευρωπαίων.
Σημειώνεται, πως στην επιστολή του ο κ. Σαμαράς απέφυγε να δεσμευθεί ρητά για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης έως το 2015, ενώ έκανε λόγο ακόμη και για τροποποίηση συγκεκριμένων πολιτικών, μετά την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος.
Ακόμη, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δηλώνει ότι η ΝΔ θα τηρήσει τη συμφωνία που επετεύχθη στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, στην οποία "συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές".

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου