Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Δεν μπορώ να παίξω με το ψωμί των Ελλήνων καί να πω ότι δεν υπογράφω


"Δεν μπορώ να παίξω με το ψωμί των Ελλήνων. Να πω ότι δεν υπογράφω"

Για τις πιέσεις των Ευρωπαίων σχετικά με τις ενυπόγραφες εγγυήσεις αλλά και τις εκτιμήσεις του για τη διάρκεια ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι εκεί που έχουν έρθει τα πράγματα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να βρεθούν τα χρήματα: «Δεν μπορώ να παίξω με το ψωμί των μη προνομιούχων Ελλήνων. Να πω ότι δεν υπογράφω. Την 1η και την 15η του μηνός, όμως, χρειαζόμαστε τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις. Μπορώ να αναλάβω εγώ το βάρος αυτό;».


Ο κ. Καρατζαφέρης στη συνέχεια επανέλαβε όσα είπε στο χθεσινό δελτίο του Mega ότι οι Ευρωπαίοι και η τρόικα με την πίεση που ασκούν αλλά και τον τρόπο που το κάνουν οδηγούν την Αριστερά στην εξουσία, η οποία -όπως τόνισε- «θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Κούβα της Μεσογείου».

Ο επικεφαλής του ΛΑΟΣ πρόσθεσε στη συνέχεια ότι στο άρθρο-παρέμβαση με τη μορφή ανοιχτής επιστολής θα εξηγεί στους δανειστές τους λόγους για τους οποίους προστρέχει στις δικές τους θέσεις, ζητώντας όμως δέσμευση και από την πλευρά τους ότι στην πορεία αυτής της συνεργασίας δεν θα υπάρξει αθέτηση των συμφωνηθέντων. Παράλληλαμ, μιλώντας για τον Αντώνη Σαμαρά τόνισε ότι έχει και πατριωτισμό και ευφυΐα και κάνει καλά που δεν υπογράφει.

Ο κ. Καρατζαφέρης, τέλος, εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση δε θα έχει βραχύβια διάρκεια ζωής: «Η 19η Φεβρουαρίου ισχύει ως ημερομηνία για εκλογές αλλά εγώ το βλέπω να πηγαίνουμε προς τα πίσω. Αν κάτι πηγαίνει καλά, δεν έχεις λόγο να το σταματήσεις. Το σκέφτεσαι πολύ για να χαλάσεις κάτι αν αυτό πηγαίνει καλά γιατί αυτό που θα έρθει μετά μπορεί να είναι χειρότερο».



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου