Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ερντογάν: Άσαντ επιτέλους φύγε...


Ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κάλεσε για άλλη μία φορά τον Μπασάρ αλ-Άσαντ να αποχωρήσει από την εξουσία για να μπει επιτέλους ένα τέλος στην αιματοχυσία.
«Για χάρη του λαού σου, τη χώρας και της περιφέρειας, επιτέλους αποχώρησε» δηλώνει ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον Σύρο πρόεδρο, και προσθέτει: «Το να πολεμήσεις ως το θάνατο εναντίον του ίδιου του λαού σου δεν σε εξυψώνει στον ηρωισμό.
Αν θες να δεις κάποιον που πολέμησε ως το θάνατο εναντίον του ίδιου του λαού κοίτα τη ναζιστική Γερμανία, τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι, τον Τσαουσέσκου».
«Αν θες να δεις κάποιον που πολέμησε ως το θάνατο εναντίον του ίδιου του λαού κοίτα τη ναζιστική Γερμανία, τον Χίτλερ, τον Ιταλό φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, ή τη Ρουμανία του Νικολάε Τσαουσέσκου» τόνισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Οι σκληρές αυτές δηλώσεις του Ερντογάν αναφέρονται στη συνέντευξη που έδωσε ο Μπασάρ αλ-Άσαντ στην Sunday Times, στην οποία δήλωνε ότι «θα κάνει τα πάντα» και θα πολεμήσει μέχρι θανάτου «εάν εισβάλουν ξένες δυνάμεις» στη Συρία.
Εκτός του Πρωθυπουργού και ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian πως η γειτονική Συρία έχει φτάσει σε αδιέξοδο και η αλλαγή είναι αναπόφευκτη, όμως πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποτραπεί ένας εμφύλιος πόλεμος στη χώρα.

mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου