Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Βορίδης: Χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις για την εφεδρεία


Βορίδης: Χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις για την εφεδρεία
Την ανάγκη παρεμβάσεων διορθωτικού χαρακτήρα, ούτως ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών από την εφεδρεία, επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.
"Είχαμε μια απόφαση στο θέμα της εφεδρείας και θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις, επειδή είναι ένα οριζόντιο μέτρο και πλήττει με διαφορετικό τρόπο διαφορετικές υπηρεσίες και είναι από τη φύση της έτσι", δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.

"Είναι οριζόντιο μέτρο: λέμε ότι αυτοί που είναι δύο χρόνια προ της συνταξιοδότησης πρέπει να φύγουν. Αυτό δεν πλήττει λοιπόν με τον ίδιο τρόπο όλες τις υπηρεσίες και χρειάζονται παρεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα. Θα δούμε ποιες, δεν είπα ότι θα είναι νομοθετική ρύθμιση ή κάτι άλλο", πρόσθεσε.
"Καταλαβαίνω την αντίρρηση του κ.Καστανίδη"
Παράλληλα, ο κ. Βορίδης απέδωσε σε πικρία την "σκληρή" δήλωση Καστανίδη για τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση.
"Καταλαβαίνω ότι όταν κάποιος απομακρύνεται από την κυβέρνηση είναι στενοχωρημένος. Δεν πρέπει να δημιουργούνται ψευτοπαρανοήσεις και αντιλαμβάνομαι ότι δημιουργούνται δυσκολίες και γι' αυτό καταλαβαίνω την αντίρρηση που μπορεί να έχει και ο κ. Καστανίδης και άλλοι για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. Δεν γεφυρώσαμε τις ιδεολογικές μας διαφορές ούτε με τον κ. Καστανίδη, ούτε με κανέναν άλλο, ούτε επετεύχθη κάποιου είδους προγραμματική σύγκλιση. Δεν υπάρχει αυτό. Αυτό που έγινε είναι μια κυβέρνηση όχι ιδεολογικής σύμπτωσης ή ταυτότητας ούτε προγραμματικής σύγκλισης", ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Είναι μια κυβέρνηση που έχει συγκεκριμένο σκοπό. Και σ' αυτόν το συγκεκριμένο σκοπό, σ' αυτή τη συγκεκριμένη εντολή έχουμε συμφωνήσει τα τρία κόμματα", κατέληξε ο κ.Βορίδης

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου