Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Μακρύς ο δρόμος για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ


Μακρύς ο δρόμος για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ
Μακρύς, εσωκομματικά επίπονος, αρκετά γραφειοκρατικός καταστατικά και χωρίς ευδιάκριτο ορίζοντα ολοκλήρωσης, προβλέπεται ο οδικός χάρτης που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στην «επόμενη μέρα».
Στην χθεσινή μαραθώνια (διήρκεσε 12 ώρες) συνεδρίαση των ηγετικών στελεχών του Κινήματος , υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση στις 4 Ιανουαρίου του Πολιτικού Συμβουλίου, η οποία θα ενεργοποιήσει διαδικασίες εκτεταμένου εσωκομματικού διαλόγου -όχι όμως απαραιτήτως και διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους τα ξημερώματα της Τετάρτης, απέφυγε να μιλήσει για θέμα εκλογής νέου Προέδρου αρκούμενος στη διατύπωση "ενδεχόμενη εκλογή", και εφόσον αυτή προκύψει ως αποτέλεσμα όσων προηγηθούν.
Ετσι, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στις 4 Ιανουαρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύθηκε να παρουσιάσει πλήρη εισήγηση για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν και θα ζητήσει τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.
Το Πολιτικό Συμβούλιο με απόφασή του θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση, σε ημερομηνία και ημερήσια διάταξη που θα καθοριστούν από το ίδιο.
Το μόνο γνωστό θέμα που θα συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο είναι η σύγκληση τακτικού Συνεδρίου, σε χρόνο που θα αποφασιστεί από το ίδιο το όργανο, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προηγηθεί ευρύς διάλογος και εκλογή νέων οργάνων σε όλες τις βαθμίδες του Κινήματος και ενδεχομένως και αλλαγή Καταστατικού.
Όσες διαδικασίες δρομολογηθούν θα κινηθούν στο πλαίσιο του ισχύοντος Καταστατικού, το οποίο προβλέπει εκλογή Προέδρου από τη βάση (μέλη και φίλους) του Κινήματος, ένα μήνα πριν την διεξαγωγή του Συνεδρίου. Όπως είπε ο κ. Μπεγλίτης υπήρξε ευρεία συμφωνία των στελεχών για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου.
Ημερομηνία εκλογών για ανάδειξη Προέδρου δεν έχει οριστεί, αφού, έτσι κι αλλιώς, τέτοια διαδικασία θα κινηθεί εφόσον αποφασιστεί από τα όργανα του Κινήματος.
Αναπάντητο παραμένει και το ερώτημα με ποιον Πρόεδρο θα πάει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές και αν η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, εφόσον αποφασιστεί, θα γίνει πριν τις εθνικές εκλογές ή μετά από αυτές.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου