Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ν.Δ: Εκλογές πριν το Πάσχα



Σε εκλογές πριν από το Πάσχα και, αν είναι δυνατόν, μέσα στο Μάρτιο, επιμένει η ΝΔ, παρά τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για μετάθεσή τους προς το τέλος Απριλίου. 

Το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού υποστηρίζει ότι στην πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου δεν συζητήθηκε ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και, ως εκ τούτου, ισχύει η προηγούμενη συμφωνία. 



Βεβαίως η ΝΔ δέχεται ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και μετά να προκηρυχθούν οι εκλογές. Προσδιορίζει δε το έργο αυτό στην ολοκλήρωση του PSI και στην σύμβαση που θα συνοδεύσει το νέο δάνειο της χώρας. 

Εκτιμά, ωστόσο, ότι όσο καθυστερεί το PSI τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι να υπάρξουν επιπλοκές, λόγω της αρνητικής ευρωπαϊκής και διεθνούς συγκυρίας και ότι η κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα που την στηρίζουν έχουν κάθε λόγο να συντομεύσουν οι διαδικασίες. 

Συνεχίζοντας οι υπεύθυνοι της ΝΔ λένε ότι αν όλα πάνε κατ΄ ευχήν το PSI θα ολοκληρωθεί σε σχετικά σύντομη χρονικό διάστημα, ενώ η δανειακή σύμβαση θα πρέπει να έχει υπογραφεί πριν από τα μέσα Μαρτίου που η χώρα πρέπει να εκπληρώσει προηγούμενα δάνεια. 

Η ΝΔ έχει αποδεχθεί ότι τη νέα δανειακή σύμβαση θα την υπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου και κατ΄ επέκταση και τα απαιτούμενα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, λένε στελέχη της λεωφόρου Συγγρού, "δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναβληθούν οι εκλογές για μετά το Πάσχα".

Στη ΝΔ αποδίδουν την προσπάθεια παράτασης της κυβέρνησης Παπαδήμου στην επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ να εξασφαλίσει χρόνο για να διευθετήσει τα εσωτερικά του ζητήματα. 

Στα κομματικά παρασκήνια, πάντως, εκφράζονται φόβοι ότι η επιμήκυνση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου και η συμμετοχή της ΝΔ θα αρχίσει να έχει πολιτικό κόστος για τη ΝΔ.



athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου