Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τρικυμία στους New York Times. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις αποφάσεις της διοίκησης


Τρικυμία στους New York Times
Οι εργαζόμενοι σε μια από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες εφημερίδες του κόσμου δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με τη διοίκηση της επιχείρησης και είναι αποφασισμένοι να εκδηλώσουν την δυσαρέσκειά τους προς τον εκδότη Άρθουρ Σουλτζμπέργκερ. Τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι από 270 εργαζόμενους έχουν υπογράψει επιστολή διαμαρτυρίας στην οποία εκφράζουν την «αγανάκτησή» τους σχετικά με πρόσφατες αποφάσεις της διοίκησης. Εκπρόσωποι των εργαζόμενων αναφέρουν ότι πολλοί από αυτούς σχεδίαζαν να εισβάλλουν στο γραφείο του Σουλτζμπέργερ προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους με πιο δραματικό τρόπο.
Η επιστολή που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα saveourtimes.com φέρει τις υπογραφές δεκάδων δημοσιογράφων και ανταποκριτών, ενώ συνεχώς η λίστα με τις υπογραφές αυξάνεται.
Στην επιστολή αναφέρεται μια σειρά παραπόνων. Την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση ανακοίνωσε στους μη αμερικανούς πολίτες που εργάζονται στα γραφεία της εφημερίδας ανά τον κόσμο ότι θα πάγωνε τις ασφαλιστικές τους εισφορές. «Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους ρισκάρισαν τη ζωή τους εργαζόμενοι για τους New York Times στις πιο καυτές περιοχές του πλανήτη» τονίζεται στην επιστολή.
Από το 2008 οπότε και εκδηλώθηκε η οικονομική κρίση οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα είδαν τις αμοιβές τους να μειώνονται, ενώ πολλοί απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν να συμμετέχουν σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου. Από τον περασμένο Μάρτιο εργάζονται χωρίς να έχουν υπογράψει συμβάσεις. «Οι εκπρόσωποι του Σουλτζμπέργερ απαιτούν πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση των ατομικών συμβολαίων περίθαλψης» επισημαίνεται στην επιστολή.  
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής ήταν η ανακοίνωση ότι η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Τζανέτ Ρόμπινσον πρόκειται να αποχωρήσει με ένα ιδιαίτερα γενναιόδωρο πακέτο αποζημίωσης που ξεπερνά τα 15 εκατ. δολάρια. Την ίδια στιγμή στελέχη και εργαζόμενοι στην εφημερίδα που κατείχαν πακέτα μετοχών, είδαν τις τιμές τους να πέφτουν από τα 35 στα 8 δολάρια κατά τη διάρκεια της θητείας της Ρόμπινσον.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου