Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: "ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΧΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ"

Το θέμα δεν είναι ποιόν πρόεδρο θα έχουμε, αλλά ποίου κόμματος θα ηγείται, ανέφερε στην τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει  δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος.


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφερόμενος στον απολογισμό της διετούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτός δεν μπορεί να κινείται στην λογική του «άσπρου-μαύρου» και ως εκ τούτου δεν χρειάζονται ούτε θριαμβολογίες αλλά δεν μπορεί να επιχειρείται και ισοπέδωση.

Ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να φθάσει στο σημείο να «διαλύσει» ότι έγινε την προηγούμενη διετία, με τον τρόπο που έγινε για την δεκαετία του '80, και εκείνη του '90.

Αναφερόμενος στα ιδεολογικά ο κ. Σκανδαλίδης έθεσε το ζήτημα «σε τι ερωτήματα πρέπει να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ», ενώ σε ότι αφορά το εκλογικό πρόγραμμα είπε ότι γι’ αυτό πρέπει να «δουλέψουμε όλοι μαζί και όχι κάποιοι ‘‘φωστήρες’’».

Σε ότι αφορά το εσωκομματικό ζήτημα ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι δεν είναι υπέρ «ούτε της διαρχίας, ούτε της μοναρχίας» και ζήτησε ισχυρό συλλογικό ΠΑΣΟΚ με ισχυρό πρόεδρο, ενώ ανέφερε ότι η εκλογή προέδρου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σκανδαλίδης ζήτησε την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, του Εθνικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ενώ δεν απέκλεισε και την σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου του Κινήματος.

Σειρά «προτεραιοτήτων» από Ρέππα

Πρώτα η χώρα, μετά η κυβέρνηση, κατόπιν το κόμμα και ύστερα τα πρόσωπα ήταν η αξιολογική «σειρά» με την οποία έθεσε τα ζητήματα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.

Ο κ. Ρέππας είπε ότι έχουμε νέα δανειακή σύμβαση και PSI και δεν μπορεί να ψηφίσει μόνο το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει δημοσίως να πει τι θα κάνει ώστε να συμφωνήσουν και τα τρία κόμματα.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ρέππας είπε ότι θα πρέπει να βγει το μήνυμα ότι είμαστε στο ΠΑΣΟΚ όλοι και θα είμαστε και αύριο με διαδικασίες στην βάση και όχι με φεουδάρχες και κομματάρχες.

Σε ότι αφορά την διετή διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ρέππας είπε ότι θα πρέπει να την υπερασπιστούμε διότι κάποιοι αυτοαναιρούνται, ωστόσο πρόσθεσε ότι θα πρέπει να «κλείσουμε» το [εσωκομματικό] ζήτημα για να στηρίξουμε κι εμείς.

Την σύγκληση «μικρού» Συνεδρίου για την εκλογή προέδρου ζήτησε ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης ενώ έκανε λόγο και για «διάτρητο» Πολιτικό Συμβούλιο με διαφόρους που «βγαίνουν» στα ΜΜΕ.

Από την μεριά του ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με αφορμή την αποστροφή του κ, Κακλαμάνη έκανε λόγο για στελέχη που ακόμα και την ώρα της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου στέλνουν μηνύματα στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στους «πρωτοκλασάτους» που έπαιρναν μέρος στις αποφάσεις και οι οποίοι δεν δικαιούνται να ασκούν κριτική, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε την σύγκληση Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στον κ. Παπαδήμο, ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε ότι είναι πρωθυπουργός της Μέρκελ, ότι θέλει να κυβερνά χωρίς αμφισβήτηση και ότι θέλει να εμφανίζεται μαζί με τα στελέχη της κυβέρνησης ότι «οι αυθεντίες είναι εκεί και όλοι οι άλλοι είναι ‘‘τίποτα’’».

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος φέρεται να ανέφερε ότι στην παραπάνω περίπτωση ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έλεγε «η δημοκρατία στο απόσπασμα με κοινοβουλευτικό μανδύα».



kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου