Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τσίπρας: «Ζούμε μια ανθρωπιστική κρίση»


Τσίπρας: «Ζούμε μια ανθρωπιστική κρίση»
Για «ανθρωπιστική κρίση» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνάντησή του με τους «Γιατρούς του Κόσμου», τονίζοντας σε δραματικό τόνο ότι «πάνω από δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας βρίσκονται κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας».
«Χιλιάδες είναι αποκλεισμένοι, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε αυτό που ονομάζαμε μέχρι πρότινος κοινωνικό κράτος, διότι δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα. Χιλιάδες είναι, επίσης, οι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά είδη διατροφής, ενώ η παροχή υγείας στη χώρα μας δυστυχώς είναι σε πολύ κακές συνθήκες» πρόσθεσε.

Οπως είπε ο κ. Τσίπρας, «αυτό το οποίο ζούμε δεν είναι μια οικονομική κρίση, είναι μια κρίση ανθρωπιστική».
Συμπλήρωσε ακόμη ότι «όσοι αποφάσισαν να μας οδηγήσουν με ταχύτατους ρυθμούς σε αυτήν την κρίση, να οδηγήσουν την κοινωνία στην κόλαση, δεν ασχολούνται καν με το πώς θα προσφέρουν στοιχειώδεις παροχές αλληλεγγύης απέναντι στους πολίτες, που είναι χιλιάδες και το έχουν ανάγκη».
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φυσικά δεν ασχολείται με το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση» και ότι «το μόνο που την απασχολεί είναι πώς θα παρατείνει για λίγο ακόμα το βίο της, προκειμένου να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου