Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ανακωχή τέλος στο ΑΠΘ!

Η ανακωχή ανάμεσα στις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ και την οργανωτική επιτροπή των εκλογών κράτησε μόλις λίγες ημέρες. Τη λήξη της σήμανε η μεταξύ τους συνάντηση. Από τη μια το πρυτανικό συμβούλιο
με επικεφαλής τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο και από την άλλη η επιτροπή με πρόεδρο τον πρώην πρύτανη Αναστάσιο Μάνθο και μέλος την Αθανασία Τσατσάκου. Στη συνάντηση οι δύο πλευρές αντάλλαξαν επιχειρήματα και αιχμές, που γρήγορα διέλυσαν το αρχικά καλό κλίμα. Έτσι, για μια ακόμη φορά η διεξαγωγή των εκλογών καθίσταται αμφίβολη, με την πανεπιστημιακή κοινότητα να αναζητά το νόμιμο και το ηθικό.
Μπορεί οι 24 υποψήφιοι για τις οκτώ θέσεις των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου να έχουν ήδη αρχίσει την προεκλογική εκστρατεία τους, όμως τίποτε εντέλει δεν είναι σίγουρο. Η 15η Φεβρουαρίου πλησιάζει και ακόμη δεν έχουν λυθεί τα διαδικαστικά προβλήματα που προέκυψαν από τις διαφορετικές εκτιμήσεις πρυτανικών αρχών και οργανωτικής επιτροπής περί της εφαρμογής του νόμου-πλαισίου.
Οι διαφορές ανέκυψαν πάλι στην πρόσφατη συνάντησή τους, όπου σημειώθηκε λεκτική διαμάχη μεταξύ του πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου και του μέλους της οργανωτικής επιτροπής Αθανασίας Τσατσάκου. Η τελευταία αποχώρησε πρώτη από τη συνάντηση, κατηγορώντας την άλλη πλευρά, μεταξύ άλλων, για χαμηλό επίπεδο συζήτησης.
«Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι τόσο οι φραστικές επιθέσεις μελών της επιτροπής σας όσο και η πυροδότηση του προεκλογικού κλίματος με δυσφημιστικές αναφορές σε βάρος των πρυτανικών αρχών δεν συνάδουν με τον ουδέτερο και αμερόληπτο χαρακτήρα που πρέπει να διατηρήσει η επιτροπή της οποίας προΐστασθε, προκειμένου να υπάρξει ήπιο κλίμα στην πορεία προς τις εκλογές και ομαλές συνθήκες για τη διεξαγωγή τους», ανέφερε ο κ. Μυλόπουλος στη χθεσινή επιστολή του προς τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Α. Μάνθο.
Η κ. Τσατσάκου, από την πλευρά της, δήλωσε πως δεν μπορούσε να διανοηθεί σε τι παγίδα θα έπεφτε η επιτροπή όταν εισηγούνταν τη συνάντηση και διευκρίνισε ότι «αντεπιτέθηκε φραστικά, δεν επιτέθηκε». Η ίδια διευκρίνισε ότι κατανοεί την πικρία τους, καθώς τους κόβουν τη θητεία στη μέση, όμως υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να έχουν ιδιοκτησιακή αντίληψη για το πανεπιστήμιο.

Πληροφορίες: Εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου