Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Διαγραμμένοι δύο ταχυτήτων στο ΠΑΣΟΚ- Ποιοι κόβονται και ποιοι επιστρέφουν στα ψηφοδέλτια


Διαγραμμένοι δύο ταχυτήτων στο ΠΑΣΟΚ- Ποιοι κόβονται και ποιοι επιστρέφουν στα ψηφοδέλτια
Κρίσιμη εβδομάδα αυτή που αρχίζει σήμερα για το ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτός της ανακοίνωσης της εκλογικής επιτροπής, ο Ευ. Βενιζέλος καλείται να ξεκαθαρίσει το θέμα των διαγραμμένων βουλευτών, θέμα που προκαλεί διαφωνίες κορυφαίων στελεχών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περιπτώσεις των βουλευτών που καταψήφισαν άρθρα ή επί της αρχής το δεύτερο Μνημόνιο, θα εξεταστούν κατά κατηγορίες.


Η πρώτη εξ αυτών, αφορά τους οκτώ βουλευτές οι οποίοι καταψήφισαν το άρθρο του Μνημονίου για τα εργασιακά, αλλά το υπερψήφισαν επί της αρχής και στη συνέχεια ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση. Πρόκειται για τους Δ. Καρύδη, Μ. Τζελέπη, Δ. Κουσελά, Γ. Κουτσούκο, Π. Αντωνακόπουλο, Π. Δημητρουλόπουλο, Β. Κεγκέρογλου και τις κυρίες Μαρία Μίχου και Χρύσα Αράπογλου.

Στη δεύτερη κατηγορία, ανήκουν οι βουλευτές που καταψήφισαν, όπως οι Χρήστος Κατσούρας, Μιλένα Αποστολάκη, Θόδωρος Παραστατίδης, Βασίλης Τόγιας, αλλά και ο Χρήστος Μαγκούφης ο οποίος καταψήφισε επί της αρχής και στη συνέχεια υπερψήφισε τα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου.

Υπάρχουν φυσικά και οι κυρίες Βάσω Παπανδρέου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίες και καταψήφισαν και στη συνέχεια δεν παραβρέθηκαν στην κύρωση της δανειακής σύμβασης, αλλά και ο Τσετίν Μάτατζη, που βρέθηκε ένα βήμα από τη ΔΗΜΑΡ στην οποία δεν εντάχθηκε γιατί το κόμμα του κ. Κουβέλη είχε ήδη βρει μειονοτικό υποψήφιο στην εκλογική του περιφέρεια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος θα προσπαθήσει να βρει τη χρυσή τομή, ώστε και ενωτικός να εμφανιστεί και να ικανοποιήσει το αίτημα όσων υποστηρίζουν ότι τα ψηφοδέλτια δεν μπορεί να συνυπάρχουν «φιλολαϊκοί» και «μνημονιακοί».

Ως εκ τούτου, θεωρείται απίθανη η επιστροφή των κ. Τόγια, Παραστατίδη, Κατσούρα, Μάτατζη και της κυρίας Αποστολάκη, καθώς και των Βάσω Παπανδρέου και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Αντιθέτως, κατά πάσα πιθανότητα θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια οι οκτώ βουλευτές οι οποίοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία.

newpost
Θέμης Δαγκλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου