Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τι θα προτείνει ο Βενιζέλος για την οριστικοποίηση των 11,5 δισ. ευρώ;



Με λίστα συγκεκριμένων μέτρων θα πάει το απόγευμα στο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος για να συναντήσει τον κ.Κουβέλη και τον κ.Σαμαρά με σκοπό να «κλειδώσει» η λίστα των μέτρων με τα οποία θα εξοικονομηθούν 11,5 δις ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος, εκτιμά πως το πακέτο των 11,5 δισ. μπορεί να συμφωνηθεί σε δύο φάσεις, με στόχο πάντα την ελάφρυνση των περικοπών , ενώ έχει ήδη προσανατολιστεί στην ανάδειξη ισοδύναμων μέτρων που θα εξασφαλίσουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, επιμένοντας παράλληλα στην ανάγκη επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.



Τι προτείνει ειδικότερα η ηγεσία της Ιπποκράτους;

-Προώθηση αρχικά των ιδιωτικοποιήσεων και διαφόρων διαρθρωτικών αλλαγών, όπως στη Δικαιοσύνη για την επιτάχυνση αποφάσεων για φορολογικές υποθέσεις, ώστε να σταλεί σαφές μήνυμα ισχυρής βούλησης και από την ελληνική πλευρά.

-Να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις διαπραγματεύσεις σε κεντρικό επίπεδο.  Για παράδειγμα ο κος Βενιζέλος θεωρεί  υψίστης σημασίας τις διαβουλεύσεις στις ενδεχόμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο Βερολίνο και στο Παρίσι, με την καγκελάριο Α. Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ αντίστοιχα, αλλά και με τους κ. Γιούνγκερ, Ντράγκι και την Κριστίν Λαγκάρντ.



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου