Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ως τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία - καύσωνας με βροχές στη Μακεδονία


Ως τους 41 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία - καύσωνας με βροχές στη Μακεδονία
«Σφίγγουν οι ζέστες» ειδικά στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η γενική πρόγνωση για όλη τη χώρα περιλαμβάνει υψηλές θερμοκρασίες που στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 40 και τοπικά και τους 41 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους που θα πνέουν είναι μέτριας ισχύος από τα βόρεια.
Το λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας θα «ψηθεί» από νωρίς, με το θερμόμετρο να αναμένεται να δείξει ως και 40 βαθμούς Κελσίου, αν και οι παραλιακές περιοχές θα είναι σε καλύτερη μοίρα. Οι άνεμοι θα είναι σχετικά ασθενείς 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ως 5, ενώ από το απόγευμα αναμένεται να δυναμώσουν ελαφρά.

Στη Θεσσαλονίκη από το μεσημέρι θα υπάρξουν νεφώσεις και στα γύρω ορεινά ίσως σημειωθούν σποραδικές βροχοπτώσεις. Οι σχετικά ασθενείς βορειοδυτικοί άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ, αν και το βράδυ θα ενταθούν. Ο υδράργυρος δεν προβλέπεται να ανέβει πάνω από τους 35 βαθμούς.
Στην Μακεδονία και τη Θράκη από το μεσημέρι και μετά θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις και κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι 3 ως 4 μποφόρ θα είναι βόρειοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί ως 5 μποφόρ, ενώ θα ενισχυθούν το βράδυ της Δευτέρας. Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει τοπικά ως τους 40 βαθμούς, αν και στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς. Στην Ηπειρο μετά το μεσημέρι αναμένονται τοπικές νεφώσεις και βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι 3-5 μποφόρ βορειοδυτικοί, ενώ ειδικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει ως τους 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά και θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη στη νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές.
Στην Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος το πρωί ενώ μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και ίσως πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 2 ως 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φτάσουν τα 5 και αναμένεται γενικά να ενισχυθούν τη νύχτα. Ο υδράργυρος τοπικά θα φτάσει ως τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς στο Αιγαίο και στην Κρήτη ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ως τους 37 με 38 βαθμούς.
Στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα η εικόνα θα είναι ίδια με των κυκλάδων και της Κρήτης, με μέτριους βοριάδες και θερμοκρασίες ως 37 βαθμούς Κελσίου.


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου