Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Με «σφραγίδα» Βενιζέλου προχωρά η ανασύσταση του Κινήματος


Ο Ευ. Βενιζέλος είχε μιλήσει για ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό και αποκεντρωμένο με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και δικτυωμένο στην κοινωνία
Με «σφραγίδα» Βενιζέλου προχωρά η ανασύσταση του Κινήματος, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα πραγματοποιηθεί στην Ιπποκράτους θα συζητηθούν το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.
Στη συνεδρίαση, θα τεθούν τα πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ και θα προσδιοριστεί το σύγχρονο περιεχόμενο της αντίθεσης μεταξύ προόδου και συντήρησης στην περίοδο της κρίσης. «Ο συντεχνιασμός και ο κρατισμός που εκφράζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν συντηρητικές πολιτικές όπως και ο ψευτοεθνικιστικός λόγος του κ. Καμμένου, σε αντίθεση με την προοδευτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ να διαμορφώσει ένα σχέδιο για την οριστική έξοδο από την κρίση», επισημαίνουν πηγές της Ιπποκράτους.

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος έχει αναφερθεί από τη συνδιάσκεψη του κόμματος στη διαμόρφωση ενός ΠΑΣΟΚ ανοιχτού, δημοκρατικού, συλλογικού και αποκεντρωμένου που θα αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό κόμμα, με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και δικτυωμένο στην κοινωνία. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τονίσει ότι το Κίνημα αποτελεί τον εκφραστή της δύσκολης και υπεύθυνης πολιτικής «της μόνης πραγματικά προοδευτικής και φιλολαϊκής πολιτικής», όπως έχει επισημάνει.
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποτελεί ουσιαστικά την εκκίνηση της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ καθώς εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα 700 στελεχών ανά την επικράτεια που θα αναλάβουν δουλειά εν όψει του συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο. Θα ανακοινωθούν οι 18-20 υπεύθυνοι της προσπάθειας ανασύστασης στις 13 περιφέρειες της χώρας, 325 στελέχη για κάθε καλλικρατικό δήμο και θα συγκροτηθούν η Γραμματεία Επικοινωνίας, η Γραμματεία Παρακολούθησης του Κυβερνητικού Εργου, οι Τομείς του Κινήματος και οι Ομάδες Πολιτικού Συντονισμού ανά Υπουργείο, που θα συνεργάζονται με τους αρμόδιους εισηγητές της ΚΟ.
Πρόσωπα
Στη Γραμματεία Παρακολούθησης του Κυβερνητικού Εργου θα συμμετέχουν στελέχη με κυβερνητική εμπειρία και συζητούνται τα ονόματα των Χ. Πρωτόπαπα, Γ. Κουτρουμάνη, Χ. Βερελή και Κ. Καρτάλη. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, στους τομείς του Κινήματος θα κληθούν κυρίως νέα στελέχη από την τοπική αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλιστικό τομέα. Στις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχουν όλα τα τοπικά στελέχη (δημόσιοι υπάλληλοι, εμποροβιοτέχνες, ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.τ.λ.), προκειμένου να «σπάσουν» οι συντεχνιασμοί, όπως αναφέρουν στελέχη του Κινήματος.
Το σχέδιο
Αύριο θα συνεδριάσει η Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος στην οποία θα ξεδιπλωθεί το σχέδιο της οργανωτικής ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ το οποίο επεξεργάζεται τις τελευταίες ημέρες ο Π. Κουκουλόπουλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί σήμερα το πρωί με πρυτάνεις πανεπιστημίων, ενώ αύριο θα δει το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου