Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Χρειάζεται νέο σχέδιο για την Ελλάδα


Νομίζουν ότι αν γίνουν τροϊκανότεροι των τροϊκανών στο τέλος θα αποζημιωθούν. Πλανώνται πλάνην οικτράν, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Κ
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να πει όχι στον διάλογο με την τρόικα και να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής. Η πολιτική που ακολουθείται μας οδηγεί μαθηματικά στη χρεοκοπία, υποστήριξε
Να ανάψουν κόκκινο στον διάλογο «με τους υπαλλήλους της τρόικας και της Μέρκελ» και να ζητήσουν την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, όπου μαζί με τους Ευρωπαίους ηγέτες θα αναζητηθεί ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση, κάλεσε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, μιλώντας χθες ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

Χαρακτήρισε «σκέτο παραλογισμό» την επιτάχυνση του Μνημονίου και τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας σε μια κατεστραμμένη από την ύφεση οικονομία, ενώ έκανε λόγο για ένα ήδη «καταστροφικό» πρόγραμμα που εφαρμόζεται, αλλά και «σχιζοφρενικό» τα κυβερνητικά κόμματα να πιστεύουν σε αυτό.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ακατανόητη αδράνεια» στη Σύνοδο Κορυφής της 29ης Ιουνίου σημειώνοντας ότι «αντί να διαπραγματευτούν, όπως έλεγαν προεκλογικά, κρύφτηκαν πίσω από ένα ατυχές περιστατικό, την ασθένεια του πρωθυπουργού, και αποδέχθηκαν σιωπηρά την απεμπλοκή της ελληνικής περίπτωσης από το συνολικό ευρωπαϊκό πρόβλημα και με αυτό τον τρόπο τη πλήρη απομόνωση της Ελλάδας».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το Μνημόνιο έχει ήδη χρεοκοπήσει, την ίδια ώρα που σωματοφύλακές του είναι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι». «Νομίζουν ότι αν γίνουν τροϊκανότεροι των τροϊκανών στο τέλος θα αποζημιωθούν. Πλανώνται πλάνην οικτράν» συνέχισε με δηκτικό ύφος και κατηγόρησε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ότι «έχουν υιοθετήσει το δόγμα του καλού τροφίμου σωφρονιστηρίου, θεωρώντας ότι όσο πιο πολύ αυτομαστιγωθούμε, τόσο πιο επιεικείς θα είναι οι δανειστές μας».
Οπως επεσήμανε μάλιστα ο κ. Τσίπρας, η πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις -οι οποίες σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε λιγότερο από μήνα αποδείχθηκαν «πολιτική απάτη»- μας οδηγεί μαθηματικά στη χρεοκοπία και μας απομακρύνει από την Ευρωζώνη.
Επίθεση σε Μέρκελ
«Αν αυτή είναι η προδιαγραμμένη πορεία, κανείς δεν έχει συμφέρον να φανεί ως ατύχημα. Αν αυτό επιθυμεί η κ. Μέρκελ, είναι καλύτερο να την προκαλέσουμε να μας το πει η ίδια και όχι να το ακούσουμε διά στόματος των υπαλλήλων της τροϊκανών. Και έτσι η Γερμανίδα καγκελάριος να επωμιστεί τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής για το σύνολο της Ευρωζώνης», ανέφερε ο Α. Τσίπρας , ενώ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της Χαλυβουργίας, χαρακτηρίζοντας αποκαλυπτικά των προθέσεων της κυβέρνησης τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο εργοστάσιο από την Παρασκευή.
«Ο κ. Σαμαράς παρουσιάστηκε στις κυριακάτικες εφημερίδες περιχαρής που με τα ΜΑΤ ανέλαβε να λύσει το πρόβλημα που είχε ο κ. Μάνεσης. Πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα συσσωρεύονται;», διερωτήθηκε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιλέγει τον δρόμο «της κοινωνικής διάλυσης και της βίαιης σύγκρουσης».
Κάλεσε τέλος τους βουλευτές του «να μην αφήσουν σε ησυχία» την κυβέρνηση, ενώ συμπλήρωσε ότι εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί η δεύτερη πρόταση νόμου του κόμματός του με ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Γιώργος Πίκουλας

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου