Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ Επίσπευση των μεταρρυθμίσεων. Καμία οριζόντια μείωση


Επίσπευση των μεταρρυθμίσεων. Καμία οριζόντια μείωση
Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση για να διαμορφώσουμε το κυβερνητικό έργο και όχι απλά να παρακολουθούμε
Την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, μιλώντας χτες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι χρειάζεται να επισπευσθούν κυρίως οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές και επανέλαβε για μία ακόμη φορά τη σταθερή θέση της κυβέρνησης για να μη ληφθούν μέτρα οριζόντιων περικοπών το 2012.

Προέταξε την προσήλωση της κυβέρνησης σε πολιτικές που θα ανακουφίζουν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα όπως περιγράφεται και στην προγραμματική συμφωνία σύγκλισης των τριών κομμάτων.
Για τα θέματα κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να έχουν επαφή με τους πολίτες και τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος σε όλη τη χώρα προκειμένου οι επερωτήσεις τους να έχουν συγκεκριμένες στοχεύσεις. «Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση για να διαμορφώσουμε το κυβερνητικό έργο και όχι απλά να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε», σημείωσε ο Φ. Κουβέλης.
Προτάσεις
Στη ΔΗΜΑΡ τις τελευταίες ημέρες επεξεργάζονται τις προτάσεις για την περικοπή των 11,5 δισ. ευρώ σε συνεργασία με το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.
Εκφράζουν την αισιοδοξία ότι στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 2:00 μ.μ., θα επέλθει συμφωνία τόσο για τα ισοδύναμα μέτρα του 2012 προκειμένου να μη μειωθούν οριζόντια τα ειδικά μισθολόγια όσο και για τα μέτρα των του 2012 και 2013.
Επισημαίνουν όμως ότι, παρά τις «απειλές» των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, η Ελλάδα θα δώσει τη μεγάλη μάχη σε επίπεδο αρχηγών κρατών, στη Σύνοδο Κορυφής τον Σεπτέμβριο όπου θα συζητηθεί η επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση για να διαμορφώσουμε το κυβερνητικό έργο και όχι απλά να παρακολουθούμε

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου