Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ανοίγουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ



Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί -με ανακοινώσεις του Ευ.Βενιζέλου για τη στελέχωση των υπόλοιπων μεταβατικών οργάνων του κόμματος- η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η διαδικασία ανασύστασής του.
Εκ παραλλήλου, στο ΠΑΣΟΚ ανοίγει το θέμα της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα, με τις ελεγκτικές εταιρίες να πιάνουν δουλειά από την ερχόμενη εβδομάδα. Το μεσημέρι της Τρίτης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και την Τετάρτη η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά θα προετοιμάσει τη νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, των περικοπών, καθώς και το ζήτημα της εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων για την προστασία των ειδικών μισθολογίων.
Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον συντονιστή της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος Πάρι Κουκουλόπουλο για να δρομολογηθεί η διαδικασία ανασύστασης του κόμματος. Η Οργανωτική Γραμματεία, που συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης, θα εγκρίνει το συνολικό σχέδιο για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.
Όπως σημειώνει Το Βήμα, εκ παραλλήλου αναμένεται να αρχίσει με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ διάλογος με φορείς που κινούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς, από τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους έως προσωπικότητες και ομάδες οι οποίες αυτη τη στιγμή δρουν ανεξάρτητα. Σχετική εισήγηση ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κ.Σκανδαλίδης, Μ.Ανδρουλάκης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρόσκληση σε διάλογο θα αφορά τους πάντες, πλην του Γ.Φλωρίδη, ο οποίος φέρεται να έχει διαχωρίσει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ με κάθετο τρόπο.
Οικονομικός έλεγχος
Εκτός της οργανωτικής και πολιτικής ανασύστασης, το Κίνημα χρήζει και οικονομικής ανασυγκρότησης και η αρχή θα γίνει με τον έλεγχο που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.
Στελέχη των ελεγκτικών εταιριών πρόκειται να εγκατασταθούν στην Ιπποκράτους, προκειμένου να ψάξουν επισταμένα σε βάθος πενταετίας, προκειμένου να διακριβώσουν τα αίτια της οικονομικής κατάρρευσης του κόμματος.
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ οφείλει περί τα 125 εκατ. ευρώ από δάνεια και άλλα 6 εκατ. ευρώ από προμήθειες υλικών.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου