Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

1 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΔΑΝΕΙΑ...

Περισσότερο από 1 τρις ευρώ είναι η αξία των επισφαλών δανείων που επιβαρύνουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες, σύμφωνα με μελέτη της PWC, η οποία παρουσιάστηκε χθες και συμπεριελάμβανε στοιχεία τόσο από τις κεντρικές τράπεζες όσο και από . ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα της Γηραιάς Ηπείρου.
Στο τέλος του 2011 τα επισφαλή δάνεια είχαν ξεπεράσει το 1 τρις ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν διπλασιαστεί από την έναρξη
της κρίσης, το 2008. Σε σχέση δε με τα τέλη του 2010, η αύξηση αγγίζει το 9%.
Σύμφωνα με την έκθεση, το μεγαλύτερο μερίδιο στα επισφαλή δάνεια έχουν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, οι τράπεζες των οποίων έχουν πολλά δάνεια στο '' κόκκινο ''.
Στην Ισπανία, συγκεκριμένα, έχουν αυξηθεί κατά 23 %, φτάνοντας δηλαδή τα 136 δις ευρώ, στην Ιταλία έχουν σημειώσει ακόμα πιο θεαματική αύξηση κατά 37%, αγγίζοντας τα 107δις, ενώ στη χώρα μας η αύξηση φτάνει το 50% και τα 40δις ευρώ.
Η εικόνα του τραπεζικού τομέα στη Γερμανία έχει μείνει αναλλοίωτη σε ότι αφορά τα επισφαλή δάνεια, χάρη στην καλή κατάσταση της γερμανικής οικονομίας, ωστόσο οι τράπεζες της χώρας έχουν τον μεγαλύτερο όγκο '' προβληματικών '' πιστώσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, με 196 δις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου