Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Γκρίνιες στη ΔΗΜΑΡ φέρνει το… ΠΑΣΟΚ...




Με τα στελέχη προελεύσεως ΠΑΣΟΚ τα… έχουν στη ΔΗΜΑΡ, καθώς θεωρούν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι λειτουργούν ως ξένο σώμα εντός του κόμματος. Αφορμή για τη δυσαρέσκεια που εκφράζεται από στελέχη που... προήλθαν από την Αριστερά και συνέβαλαν στη σύσταση και στήριξη της πολιτικής Κουβέλη, προτού ενταχθούν στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, είναι οι τοποθετήσεις των τελευταίων ενάντια στη στήριξη της κυβέρνησης.


«Εμείς δηλαδή τι είμαστε; Δεξιοί; Δε γνωρίζουμε πόσο επώδυνα είναι τα μέτρα; Δεν υφιστάμεθα το πολιτικό κόστος; Κάναμε όμως μια συμφωνία κυρίων. Θα στηρίξουμε αυτήν την κυβέρνηση και επιτέλους έχουμε ένα διαφορετικό προφίλ ως κόμμα σε σχέση με όλους εκείνους τους ανεύθυνους, που θεωρούν παιχνιδάκι ή έστω επιλογή την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ υπερασπίζεται και μάλιστα σθεναρά τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών. Γνώριζαν όμως όλοι ότι έρχονται δύσκολες μέρες, ότι δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ, ότι υπάρχουν ταμειακές ανάγκες και υποχρεώσεις. Εμείς βάλαμε ‘κόκκινες γραμμές’. Και τις υπερασπιζόμαστε. Όπως υπερασπιζόμαστε και την ανάγκη για αλλαγές συνολικά στην κοινωνία. Οι μεταρρυθμίσεις είναι έτσι κι αλλιώς απαραίτητες. Ελέγχουμε την κυβέρνηση, συμμετέχοντας και προσπαθώντας να περιορίσουμε τα επαχθή μέτρα για τους απλούς πολίτες, πάντα με κεντρικό στόχο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη», τόνισε στέλεχος της ΔΗΜΑΡ από τη Θεσσαλονίκη.

Στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ η στάση των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ προκαλεί εκνευρισμό και θεωρούν ότι δημιουργεί προβλήματα ανάλογα με εκείνα που αντιμετωπίζει σήμερα το κόμμα προέλευσής τους.

«Εμείς μιλάμε με συνέπεια και υπευθυνότητα. Με απλό τρόπο εξηγούμε τη στάση μας στον κόσμο. Δεν μπορεί να δημιουργούνται παθογένειες των πρώην κομμάτων εξουσίας, που δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για τη ΔΗΜΑΡ. Οφείλουμε όλοι να εξηγήσουμε με τον πλέον απλό τρόπο στους πολίτες γιατί είμαστε αναγκασμένοι να στηρίξουμε και σκληρά μέτρα, αλλά να φροντίσουμε να είναι δίκαιη η κατανομή τους. Δε φοράμε μανδύα. Δεν αλλάζουμε στάση όποτε βρεθούμε απέναντι στα δύσκολα. Στηρίζουμε την κυβέρνηση, αρκεί να μην περάσει τις ‘κόκκινες γραμμές’. Υπάρχει πολύ συγκεκριμένη πολιτική συμφωνία. Κι αν ακόμη δεν έγινε η επαναδιαπραγμάτευση, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα γίνει… Πρέπει να πούμε καθαρά στον κόσμο ότι για να μην κοπούν τα ειδικά μισθολόγια θα βρούμε τα χρήματα, τα ισοδύναμα όπως λέμε, από κάπου αλλού συγκεκριμένα όμως. Δεν πετάμε άρνηση στον… αέρα για να γίνουμε αρεστοί. Είμαστε ένα νέο κόμμα με ήθος και διαφάνεια. Αν ολισθήσουμε σε πρακτικές καταδικασμένες, σε περιττούς λαϊκισμούς και λογικές πολιτικού κόστους θα χαθούμε», τόνισε το ίδιο στέλεχος.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου