Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΠΟΥΤΙΝ: Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ


Η Ρωσία οφείλει να προετοιμασθεί για το ενδεχόμενο μίας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όπως δήλωσε σήμερα, 16 Αυγούστου, ο πρόεδρος τη χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζοντας παράλληλα πως η Μόσχα έχει ήδη θέσει σε εφεδρεία
ένα «σημαντικό ποσό».

«Υπάρχουν, δίχως αμφιβολία, ανησυχητικά σημάδια», δήλώσε

χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν, αναφερόμενος στην κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. «Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι ανησυχίες δεν θα μετατραπούν σε μία μεγάλη κρίση. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο, αλλά ας προετοιμαστούμε για το χειρότερο», συμπλήρωσε ο ρώσος πρόεδρος, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ρώσου ηγέτη, μολονότι η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών «μοιάζει [να είναι] καλύτερα», οι δείκτες καταδεικνύουν πως είναι σε παρόμοια κατάσταση με την Ευρώπη, με το δημόσιο χρέος να ανέρχεται στο 104% του αμερικανικού ΑΕΠ. Εξίσου ανησυχητικοί «άνεμοι» έρχονται και από την Ανατολή, όπου οι άλλοτε εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης της Κίνας έχουν «ελαφρώς μειωθεί και υποχωρήσει».


Στο πλαίσιο αυτών των δυσμενών συνθηκών, η Μόσχα έχει θέσει σε εφεδρεία ένα αδιευκρίνιστο «σημαντικό ποσό», ώστε να «αντιδράσουμε αποτελεσματικά και ενεργητικά σε παράγοντες κρίσης, εάν αυτοί αναδυθούν».

fimotro 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου