Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Το αεροδρόμιο "Μακεδονία" αναβαθμίζεται και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει υπερατλαντικές πτήσεις

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Ο ανάδοχος για το έργο "αναβάθμισης της αντοχής του διαδρόμου 10- 28" βρέθηκε
και σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε τη σχετική απόφαση.
Το έργο αποτελεί μέρος της ενταγμένης πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ενίσχυση της Προσπελασιμότας", η οποία περιλαμβάνει και το υπό εκτέλεση έργο
"Επέκταση του υφιστάμενου διαδρόμου μετά παραλλήλου τροχοδρόμου", που θα παράσχει τη δυνατότητα στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" να εξυπηρετεί και υπερατλαντικές πτήσεις.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε 38.745.000 ευρώ και στον διαγωνισμό, που προκηρύχθηκε τον περασμένο Μάιο, μετείχαν επτά τεχνικές εταιρείες. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΕΤΕΘ ΑΕ με μέση έκπτωση 40,18% και συνολική οικονομική προσφορά (με ΦΠΑ) 25.188.398 ευρώ.
Με την ίδια απόφαση απορρίφθηκε η ένσταση που είχε υποβάλει η κοινοπραξία "Ξανθάκης ΑΤΕ- Σιδηροδρομικά έργα ΑΤΕ", κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Επιτροπής Διαγωνισμού.
Σε δηλώσεις του ο κ. Καλογιάννης χαρακτήρισε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μείζονος σημασίας για τη λειτουργία και την ανάπτυξη όχι μόνο της πόλης αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας.
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου